Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Γέροντα Εφραίμ τις τελευταίες ώρες

Η πορεία της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, πλην όμως σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», φαίνεται ότι δείχνει σημεία προς σταθεροποίηση.

Αν και πέρασε μία ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα από Τετάρτη προς Πέμπτη λόγω του σηπτικού σοκ το οποίο είχε υποστεί, εν τούτοις φαίνεται να ξεπέρασε τα κρίσιμα στάδια, γεγονός το οποίο σημαίνει πως αν εξακολουθήσει η εξέλιξη κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο Γέροντας Εφραίμ εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» στις 28 Μαΐου σε πτέρυγα Covid για προληπτικούς λόγους αφού είχε συμπτώματα κορωνοϊού προκειμένου να μην έχει επιπλοκές λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του.

Δύο μέρες μετά, στις 30 Μαΐου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στις 4 Ιουνίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε ο οργανισμός του.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εξακολουθεί να δέχεται μηνύματα και ευχές από όλο τον κόσμο για την υγεία του Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης αγάπης και τιμής από ανθρώπους παντού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ομογένειας της Αμερικής, την οποία είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2018.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: