Τι λένε οι άνθρωποι που μολύνθηκαν σκόπιμα με κορονοϊό

Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, πρόσφατα αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, εξέφρασε την επιθυμία του να μολυνθεί με κορονοϊό σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση προκειμένου να δείξει πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Η κίνησή του είχε συνοδευτεί από θύελλα αντιδράσεων στη βρετανική κοινή γνώμη.

Στο όνομα της επιστήμης

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι νέοι και υγιείς άνθρωποι που έχουν πράγματι επιλέξει να μολυνθούν με τον ιό για χάρη της επιστήμης. Οι εθελοντές αυτοί έσπευσαν να συμμετάσχουν σε μια «ανθρώπινη δοκιμή – πρόκληση», ανάλογη με αυτές που στο παρελθόν είχαν εκπονηθεί για την ανάπτυξη εμβολίων που αφορούσαν διάφορες ασθένειες, όπως ο τύφος και η χολέρα.

Η πρώτη δοκιμή για το καλό της ανθρωπότητας ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο. Οι επιστήμονες έβαλαν στόχο να καθορίσουν την ελάχιστη δόση του ιού που απαιτείται για να προκαλέσει μόλυνση σε εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Ο Alastair Fraser-Urquhart ήταν από τα πρώτα άτομα που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στο πείραμα. «Είμαστε πραγματικά, πολύ τυχεροί που τα (εμβόλια) mRNA αποδείχθηκαν βιώσιμη λύση, αλλά δεν υπήρχε καμία εγγύηση για αυτό. Και αν ήταν εντελώς άχρηστο, με μια δοκιμή θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε αυτό σε εβδομάδες παρά σε μήνες», επισημαίνει.

Ο Fraser «έλαβε» τον ιό από τη μύτη μέσω μιας ειδικής διαδικασίας. Ο επιστήμονας που ανέλαβε τη χορήγηση του ιού ήταν εφοδιασμένος με προστατευτική στολή. Στην αίθουσα υπήρχαν ακόμα έξι άτομα με αντίστοιχο εξοπλισμό. «Ένα από αυτά ήταν απλά στη γωνία για να μετράει τα δευτερόλεπτα, σαν εκτόξευση πυραύλου ή κάτι τέτοιο», περιγράφει ο ίδιος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: