Χαλκιδική: «Ξεπουλάνε» βίλες και σπίτια

«Απρόσμενα καλά» κινούνται οι κρατήσεις για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το καλοκαίρι στη χώρα μας. Υπάρχει μεγάλη αύξηση και έχουν προχωρήσει αρκετά οι κρατήσεις για όλο το καλοκαίρι. Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα και για τον τρέχον μήνα. Πολύ υψηλό το ποσοστό κρατήσεων και στη Χαλκιδική για φέτος το καλοκαίρι.

«Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Ιούνιο. Σε πολλές περιοχές είναι σχεδόν «γεμάτος» ο μήνας. Και από τουρίστες του εξωτερικού αλλά και από πολλούς Έλληνες», αναφέρει μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) κ. Ανδρέας Χίου. Οι τουρίστες του Ιουνίου έχουν επιλέξει κυρίως τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και όχι τόσο τα μικρά νησιά. «Η Θεσσαλονίκη πάει πολύ καλά, η Χαλκιδική δηλαδή είναι γεμάτη, η Πελοπόννησος το ίδιο και κάποια μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη», σημειώνει.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η εικόνα είναι βελτιωμένη. «Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει πληρότητα αυτήν την στιγμή η οποία αγγίζει και το 80%», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χίου.

Για τη Χαλκιδική ειδικότερα, ο κ. Χίου μας λέει ότι η πληρότητα πλησιάζει ακόμη και το 90% από τώρα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι αγορές του εξωτερικού

Σε ότι αφορά τις αγορές, ο ίδιος αναφέρει ότι η Αμερική πάει πολύ καλά φέτος και επανέρχεται δυναμικά. «Οι Αμερικάνοι έχουν επιλέξει Ελλάδα φέτος, έχει βοηθήσει πολύ και το ότι έχουν ανοίξει αεροπορικές γραμμές. Εννέα πτήσεις καθημερινά από Αμερική και άλλες δυο που ανοίγουν έχουν βοηθήσει πολύ», λέει ο κ. Χίου.

Από Ευρώπη κινείται καλά η αγορά της Γερμανίας, ενώ η Αγγλία έχει μείνει λίγο πίσω λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις χώρες που είναι στην «πράσινη» και στην «πορτοκαλί» λίστα. Εκτιμάται πάντως ότι αν με την επαναξιολόγηση που θα γίνει σε λίγες μέρες η χώρα μας μπει στην «πράσινη» λίστα, θα υπάρξει άνοδος «καθώς πραγματικά οι Βρετανοί θέλουν πάρα πολύ να έρθουν στην Ελλάδα». Καλά πάνε και οι αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας. Χαλκιδική και ηπειρωτική Ελλάδα έχουν επιλέξει οι Βαλκανικές χώρες.

Στο μεταξύ τα στοιχεία των προ- κρατήσεων δείχνουν μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και φτάνουν μέχρι και τις δυο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, όπως λέει ο κ. Χίου. Ωστόσο για την περίοδο εκείνη δεν υπάρχουν πολλές κλεισμένες κρατήσεις. «Πολύ καλές κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο έχει από τώρα η Αθήνα και από ότι φαίνεται θα πάει καλά για την υπόλοιπη Ελλάδα».

Φαίνεται ότι λόγω πανδημίας πολλοί αναζητούν ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης επιδιώκοντας να είναι πιο απομονωμένοι.

Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές σύμφωνα με τον ίδιο είναι στα ίδια επίπεδα με το 2019 «δεν έχει αλλάξει κάτι». Σε δημοφιλείς πλατφόρμες τύπου Airbnb μπορεί να βρει κανείς καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια. Ξεκινούν από αρκετά οικονομικές τιμές ανά διανυκτέρευση και ανεβαίνουν ανάλογα με τις παροχές κλπ.

Σημειώνεται ότι και φέτος ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν και πέρυσι για τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: