Δεν έχει επαληθευτεί τυχόν αποτελεσματικότητα αγωγής κατά της COVID-19 από Έλληνες ερευνητές

Τι ισχύει

Στις 8-7-2021, ο επικεφαλής της εν λόγω ερευνητικής ομάδας, Δρ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, απάντησε στα επίμαχα δημοσιεύματα με ανάρτηση του στο Facebook:

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Στο Τμήμα μας εκπονούμε τη γνωστή μελέτη με τα Τ λεμφοκύτταρα κατά του κορωνοϊού. Βασιζόμαστε:

1) σε προηγούμενη μελέτη μας για άλλους ιούς, στην οποία τα επιτυχή αποτελέσματα ξεπερνούν το 90% και

2) σε προκλινική φάση κατά τη οποία:

α) διαπιστώσαμε ότι όσοι δεν τα καταφέρνουν καλά με την COVID-19, αδυνατούν να αναπτύξουν Τ- κορωνοειδικά λεμφοκύτταρα, σε αντίθεση με αυτούς που πηγαίνουν καλά.

β) κατορθώσαμε να αναπτύξουμε και να πολλαπλασιάσουμε δραστικά Τ- κορωνοειδικά λεμφοκύτταρα από αίμα ασθενών.

Ετοιμάσαμε δεκάδες δόσεις κορωνοειδικών Τ λεμφοκυττάρων από αίμα αναρρωσάντων υγειονομικών (για συμβολικούς λόγους) και τα διατηρούμε σε δεξαμενή υγρού αζώτου.

Μετά την έγκριση της κλινικής μελέτης χορηγήσαμε, ως τώρα, τέτοια λεμφοκύτταρα σε μία βαρέως πάσχουσα με COVID-19 ασθενή, η οποία σε 4 μέρες βελτιώθηκε και σε 7 ημέρες πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της.

Αυτό είναι όλο. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αν η βελτίωσή της οφείλεται στα λεμφοκύτταρα ή θα βελτιωνόταν και χωρίς αυτά. Η μελέτη προβλέπει να χορηγηθούν λεμφοκύτταρα σε 90-100 ασθενείς. Ίσως και με λίγο λιγότερα να μπορούμε να εξάγουμε αξιόπιστα αποτελέσματα για τη μελέτη. Δεν δικαιούμαστε να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι είναι ελπιδοφόρα.

Ο,τιδήποτε παραπάνω έχει λεχτεί ή γραφτεί είναι υπερβολή, ελπίζω καλοπροαίρετη, η οποία δεν βοηθάει την προσπάθειά μας και δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της επιστήμης!

Όπως ορθά τονίζει ο Δρ. Αναγνωστόπουλος, τα μέχρι τώρα δεδομένα δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν την κλινική αποτελεσματικότητα της εν λόγω πειραματικής αγωγής. Ενδεικτικά, η μεγάλη πλειοψηφία των φαρμάκων με ελπιδοφόρες ενδείξεις σε προκλινικό επίπεδο δε φτάνουν ποτέ σε έγκριση. Επίσης, η ανάρρωση της 70χρονης παθούσας δεν αποδεικνύει κάτι από μόνη της, καθώς γενικά η πλειοψηφία των ασθενών τέτοιας ηλικίας που εισάγεται σε ΜΕΘ επιβιώνει και μόνο με την καθιερωμένη θεραπευτική υποστήριξη.

Από την αρχή της πανδημίας, πολλές πιθανές αγωγές κατά του κορωνοϊού είχαν εκληφθεί ως «θαυματουργά φάρμακα», ωστόσο λίγες εξ αυτών αποδείχτηκαν τελικά χρήσιμες ενώ ακόμη και αυτές, τις περισσότερες φορές, δε μπόρεσαν να αποτρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου της COVID-19. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της έγχυσης πλάσματος αίματος από πρώην, αναρρώσαντες, ασθενείς (convalescent plasma) σε νυν ασθενείς της COVID-19, μια αγωγή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χορήγηση Τ-λεμφοκυττάρων. Ενώ οι προσδοκίες για τη χρήση πλάσματος ήταν υψηλές, δεν επαληθεύτηκαν, και πλέον, εκτενείς κλινικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η χρήση του δεν είναι αποτελεσματική σε μέτρια προς βαριά ασθενείς. Η χρησιμότητά του σε ελαφρά ασθενείς δεν έχει αποκλειστεί αλλά παραμένει αμφίβολης κλινικής σημασίας.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση βιβλιογραφίας αναγνώρισε την ενδεχόμενη χρησιμότητα της θεραπευτικής χρήσης των Τ-λεμφοκυττάρων και σημείωσε ακόμη πέντε σχετικές κλινικές μελέτες. Ωστόσο, αυτές είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2020, πριν την αναφερόμενη χορήγηση Τ-λεμφοκυττάρων στην 70χρονη, συνεπώς ο ισχυρισμός για «πρώτη παγκόσμια δοκιμή» είναι ψευδής. Επίσης, η ανασκόπηση δεν κατέγραψε δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις εν λόγω κλινικές μελέτες, ενώ καταφέραμε να εντοπίσουμε μόνο μια σχετική προκαταρκτική δημοσίευση ασφαλείας, συνεπώς το εν λόγω όφελος παραμένει υποθετικό.

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός περί θεραπείας 70χρονης από COVID-19, με εξαιρετικά αποτελεσματική αγωγή που ανέπτυξαν Έλληνες ερευνητές πρώτοι στον κόσμο, συνιστά παραπληροφόρηση. Ο επικεφαλής της επίμαχης ερευνητικής ομάδας τόνισε ότι δε μπορεί να προκύψει συμπέρασμα για την αποτελεσματικότητα της εν λόγω αγωγής από μία περίπτωση, αλλά απαιτούνται δοκιμές με τουλάχιστον δεκάδες συμμετέχοντες οι οποίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι ασθενείς 70 ετών που εισάγονται σε ΜΕΘ επιβιώνουν και μόνο με την καθιερωμένη θεραπευτική υποστήριξη. Αντίστοιχες αγωγές κατά της COVID-19 είχαν δοκιμαστεί και νωρίτερα από άλλες ερευνητικές ομάδες, αλλά ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί ευρήματα που να υποστηρίζουν τυχόν αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes δεν ισχύουν τα παρακάτω:

Έλληνες Επιστήμονες βρήκαν το φάρμακο κατά του κορωνοϊού (Βίντεο)

Είναι συγκλονιστικό! Στην Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, Έλληνες Επιστήμονες κατάφεραν να βρουν το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, γεμίζοντας ελπίδα ολόκληρη την ανθρωπότητα!

  Το φάρμακο έχει δυνητική επιτυχία τουλάχιστον 90%, ακόμη και σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και προχωρημένη ηλικίαδεν έχει παρενέργειες, δεν αφορά DNA ή mRNA και χορηγείται με μια απλή σύριγγαγλυτώνοντας από θάνατο, μέσα σε 48 ώρες, τους ασθενείς, οδηγώντας τους σε πλήρη θεραπεία και πραγματική Ελευθερία!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΗΡΩΕΣ

 Πρόκειται για Επιστήμονες της Αιματολογικής Κλινικής του κρατικού (!) Νοσοκομείου Παπανικολάουστην Εξοχή Θεσσαλονίκης, που διαπίστωσαν ότι η θεραπεία που χρησιμοποιούσαν σε μεταμοσχευμένους ασθενείς για την αντιμετώπιση ιών, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 Αυτοί οι Έλληνες Βιοήρωες, συνεχιστές του περίφημου Ιπποκράτη, είναι η Αναστασία Παπαδοπούλου, Βιοχημικός, Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, η Ευαγγελία Γιαννάκη, Αιματολόγος, Διευθύντρια της Μονάδας Γονιδιακής Θεραπείας και Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του Παπανικολάου και ο Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής Παπανικολάου, με όλη την ομάδα τους, τρεις γιατρούς και πέντε ακόμη στελέχη της Μονάδας Γονιδιακής Θεραπείας και Μεταμόσχευσης.

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 Οι Επιστήμονες ξεκίνησαν με δεδομένο πως τα κυτταρολυτικά Τ-λεμφοκύτταρα μπορούν να στοχεύσουν και να καταστρέψουν μολυσμένα με ιούς κύτταρα, αποτελώντας την επιθετική άμυνα του οργανισμού μας έναντι των λοιμώξεων και των ιών εισβολέων. 

  Διαπίστωσαν στην συνέχεια πώς όσοι άνθρωποι άντεχαν, κατάφερναν και περνούσαν σχετικά ήπια τον κορωνοϊό, είχαν αναπτύξει πολλά ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα που επιτίθονταν στα κύτταρα με κορωνοϊό και τα εξουδετέρωναν, ενώ όσοι επιδεινώνονταν και βάδιζαν προς ΜΕΘ δεν διέθεταν αυτά τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα!

  Η θεραπεία λοιπόν που σκέφτηκαν αφορούσε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση εξετάζονται οι ασθενείς με κορωνοϊό για το εάν έχουν πολλά ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα. Εάν έχουν δεν χρειάζονται τίποτε παραπάνω, αφού είναι “προγραμματισμένοι” να τα καταφέρουν.

  Όσοι όμως δεν έχουν αρκετά και δεν τα πολλαπλασιάζουν, περνούν στην δεύτερη φάση, που είναι μια απλή ενδοφλέβια χορήγηση δια σύριγγας ειδικών Τ-λεμφοκυττάρωντα οποία έχουν παρθεί από το αίμα όσων προηγούμενα είχαν νοσήσει από κορωνοϊό και θεραπευθεί! Πρόκειται λοιπόν για ένα ζωντανό φάρμακο!

ΤΡΑΠΕΖΑ Τ-ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

  Μάλιστα καταφέρνουν να πολλαπλασιάζουν εργαστηριακά αυτά τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα και να τα αποθηκεύουν σε ειδικά ψυγεία με υγρό άζωτο στους -190 C, ώστε να έχουν έτοιμες δόσεις για όσους κινδυνεύουν, έχοντας δημιουργήσει ήδη μια σωστική Τράπεζα Αντικορωνοϊκών Τ-λεμφοκυττάρων στο Παπανικολάου, για ασθενείς υψηλού κινδύνου, με ανάγκη οξυγονοθεραπείας, συμπτώματα πνευμονίας και όδευση προς ΜΕΘ.

  Αυτά τα αποθηκευμένα ζωντανά ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, αποτελούν μια έτοιμη ανοσία, που δρα ακαριαία και φυσικά και προπαντώς θεραπευτικά, σώζοντας ζωές

  Υπάρχουν μάλιστα αυτή την στιγμή αποθηκευμένες περίπου 50 δόσεις, έτοιμες για δράση!

“ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ” ΚΥΤΤΑΡΑ

  Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτά τα ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, μετά την εξουδετέρωση του κορωνοϊού, παραμένουν ως κύτταρα “μνήμης” στον οργανισμό και περιπολούν κυριολεκτικά σαν “περιπολικά” μην τυχόν και εμφανιστεί στο μέλλον παρόμοιος ιός, ώστε να σπεύσουν αμέσως να τον εξουδετερώσουν, εξασφαλίζοντας έτσι μακροχρόνια, ίσως και διά βίου ακόμη ανοσία! Και μάλιστα φυσική! Ιδίως όταν υπάρχει πλήρης συμβατότητα δότη – λήπτη.

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

  Τέλος, πάρα πολύ σπουδαίο είναι το γεγονός πως από την στιγμή που ο οργανισμός παράγει έναν ολόκληρο “στρατό” κυτταρολυτικών Τ-λεμφοκυττάρων, αυτά στοχεύουν ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά μέρη του ιού-εισβολέα, ώστε να εξουδετερώσουν όλες τις τυχόν παραλλαγές και μεταλλάξεις του! Πρόκειται για ένα πραγματικά ευφυή “στρατό”, που για άλλη μια φορά μας κάνει να θαυμάζουμε την Σοφία με την οποία έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο!

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ

  Από όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα συμπεραίνουμε, πως όσοι νόσησαν από κορωνοϊό, ακόμη και εάν τα αντισώματά τους έχουν πέσει,τα επιθετικά κυτταρολυτικά Τ-λεμφοκύτταρά τους αγρυπνούν και περιπολούν συνεχώς, παρέχοντάς τους έτσι διαρκή φυσική ανοσία!

  Άρα, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει. Ακόμη και εάν δεν εμφανίζονται τα αντισώματά τους, υπάρχουν τα Τ-λεμφοκύτταρά τους, οι “φονείς” των εισβολέωνοι “Ειδικές Δυνάμεις” του οργανισμού, που δεν ξεχνούν ποτέ!

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

  Χαρακτηριστική είναι η πρώτη δοκιμή θεραπείας που έγινε σε 70χρονη γυναίκα με υποκείμενα μάλιστα νοσήματα, η οποία και θεραπεύτηκε μέσα σε 48 ώρες και έλαβε εξιτήριο μετά μία εβδομάδα.

  Πρόκειται για την κυρία Πολυξένη διαγνώστηκε με κορωνοϊό την 1η Ιουνίου 2021 και η υγεία της επιδεινώθηκε άμεσα. Τότε της προτάθηκε η πρώτη επίσημη για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θεραπεία Τ-λεμφοκυττάρων, την οποία αποδέχθηκε, έλαβε και μέσα σε 48 μόλις ώρες θεραπεύτηκε!

ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 Βεβαίως, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή την χώρα, οι Έλληνες Επιστήμονες αγνοήθηκαν και πολεμήθηκαν μέχρι να τα καταφέρουν. Η ίδια η Κυβέρνηση, που τόσο “κόπτεται” για εμβόλια και προστασία των πολιτών, τους γύρισε την πλάτη, αρνούμενη να χρηματοδοτήσει την πρωτοποριακή έρευνά τους, όπως αρνήθηκε κάθε βοήθεια και η Αντιπολίτευση και ο “ξύπνιος” υποτίθεται επιχειρηματικός κόσμος…  

 Και μιλούμε για το “αστείο” ποσό των 230.000 ευρώ… Όταν κάποιοι ξόδεψαν 20.000.000 ευρώ σε ΜΜΕ για να πείσουν τον κόσμο να μείνει μέσα, επειδή υποτίθεται ανησυχούσαν για την υγεία του…

 Και αυτά τα 230.000 ευρώ, θα έπρεπε να καταβληθούν στον επίσης κρατικό ΕΟΦ, μια άλλη τραγική ιστορία, όπου κανείς δεν μπορεί να υποβάλει ένα προϊόν προς έγκριση, εάν δεν διαθέτει την μισή περιουσία του Κροίσου και με δύο λόγια κανένας ταλαντούχος μικρός Έλληνας ερευνητής ή επιστήμονας δεν μπορεί να λάβει έγκριση και να προχωρήσει στην πατρίδα του, ώστε να έχουν τα πάντα στα χέρια τους οι μεγάλες και κυρίως οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες και βιομηχανίες καλλυντικών…

 Τελικά τους Βιοήρωες βοήθησε άμεσα μόνον η “Επιτροπή 21” υπό την Γιάννα Αγγελοπούλου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και πάνω από όλα ο ίδιος ο καλός Θεός, που φωτίζει και δίνει λύσεις, εκεί όπου όλοι βλέπουμε αδιέξοδα.

  Περιττό να υπογραμμίσουμε πως εάν αυτοί οι Επιστήμονες ήταν σε κάποια άλλη χώρα, θα γινόταν ανάρπαστοι, θα είχαν εκατομμύρια χρηματοδοτήσεων στα πόδια τους, όλα τα εργαστηριακά μέσα και δυνατότητες και πάνω από όλα ανταμοιβή και αναγνώριση.

  Κάποιοι όμως, ίσως να μην θέλανε να βρεθεί θεραπεία, για να πουλούν εμβόλια, τεστ και ελπίδες,σε έναν λαό που έχει πάντα τόσο μεγάλα μυαλά, αλλά τόσο, μα τόσο μικρούς ηγέτες

   Δείτε το βίντεο

Απάντηση