Έρχεται το Tesla του… λαού

Με τιμή αγοράς γύρω στις 21.000 ευρώ, το μικρότερο μοντέλο της Tesla θα είναι hatchback και θα ανταγωνίζεται από το 2023 το VW ID.3.

Η Tesla έχει πολλά μοντέλα σε διαδικασία έρευνας και εξέλιξης, χωρίς όμως να έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αναφορικά με το στόχο που δεν είναι άλλος από την κυκλοφορία τους στις αγορές. Προφανώς και τα αρκετά διαφημισμένα Tesla Cybertruck και Tesla Semi, όπως και το νέας γενιάς Roadster είναι ανάμεσά τους, ενώ αρκετός λόγος έχει γίνει επίσης και για το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο της Αμερικάνικης εταιρείας που θα είναι ένα ανταγωνιστικό ηλεκτρικό για το VW ID.3.

Η πρόθεση της εταιρείας να παρουσιάσει ένα μικρότερο ηλεκτρικό από αυτά που έχει μέχρι τώρα δείξει, είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό μήνυμα και αν θέλετε, μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν καταφέρει η Tesla και μείνει «πιστή» στο πλάνο που θέλει το ανταγωνιστικό για τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα hatchback να παρουσιαστεί στην αγορά με την τιμή των 25.000 δολάρια (21.000 ευρώ), θα είναι αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία και θα μιλάμε για ένα μοντέλο που θα αλλάξει τις ισορροπίες. O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει στην καλή πορεία ενός μελλοντικού compact ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η εταιρεία έχει φτάσει στο σημείο οργάνωσης κατασκευαστικής ομάδας στην Κίνα για να προχωρήσουν τα σχέδια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έχει προσδιοριστεί πως θα σχεδιαστεί και θα παράγεται στην Κίνα αλλά θα πωλείται σε όλο τον κόσμο. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάθεση του αυτοκινήτου στις αγορές το 2023, κάτι που σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμο με τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας της Tesla.

newsauto.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: