Αναστασία Χαλκιά: Στηρίζουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Στην διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) με την W 20, την επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων, με θέμα «η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη», συμμετείχε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Στη συζήτηση που συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Έλενα Κουντουρά σπουδαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Ελλάδα, η δήμαρχος Κασσάνδρας ανέδειξε την ανάγκη στήριξης της γυναίκας επιχειρηματία της περιοχής στον τουρισμό και στην παραγωγή τοπικών προϊόντων. «Γύρω από τα τοπικά προϊόντα της Κασσάνδρας αναπτύσσεται σταδιακά μια ισχυρή αλυσίδα παραγωγικότητας στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι γυναίκες και εμείς ως διοίκηση του δήμου Κασσάνδρας προσπαθούμε όσο μας επιτρέπει ο ρόλος μας να στηρίξουμε τη γυναίκα επιχειρηματία» τόνισε η κ Χαλκιά και ρώτησε απευθυνόμενη στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, πως μπορεί συνολικά να στηριχτεί ουσιαστικά και πρακτικά η γυναίκα ώστε να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική επιχειρηματικότητα και στην αλυσίδα της παραγωγής τοπικών προϊόντων από το πρώτο στάδιο μέχρι το τελευταίο.

Η απάντηση από την κ Σπυράκη ήταν ότι ήδη «ανοίγουν» Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό την στήριξη της γυναίκειας επιχειρηματικότητας τονίζοντας ότι με τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών αρχών θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος τόνισε ότι «Το επόμενο διάστημα θα θεσπίσουμε ένα χρηματοδοτικό όργανο, το οποίο θα είναι “Gender Smart” και θα ενισχύει με προτεραιότητα γυναίκες που ιδρύουν εταιρείες. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, σκοπεύουμε να δώσουμε ώθηση σε γυναίκες όλων των ηλικιών, στις νέες συνθήκες αγοράς.».

«Στο μέλλον θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ μας και πλέον είναι η ώρα όχι μόνο να οραματιζόμαστε, αλλά κάνουμε πράξη τα οράματά μας», τόνισε η κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε.

Απάντηση