Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής ο καθηγητής Αστροφυσικής κ. Αυγολούπης Σταύρος

Στον Ταξιάρχη σήμερα, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον καταξιωμένο Χαλκιδικιώτη καθηγητή Αστροφυσικής κο. Αυγολούπη Σταύρο και τον κο. Στεργιούλα Νίκο, επίσης καθηγητή και διευθυντή Αστροφυσικής του ΑΠΘ αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Ζερβοχωρίων κ. Χρήστος Κομπόγιαννος και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

Η συζήτηση μαζί τους είχε τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον, τόσο για το πλανητικό σύστημα, όσο και για την περιοχή του Ταξιάρχη που ενδείκνυται για την ίδρυση Αστεροσκοποίου, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της διαύγειας του περιβάλλοντός του, αλλά και των εγκαταστάσεων του Παραρτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται εκεί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτουρισμού Παπακωνσταντίνου Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Ζερβοχωρίων Χρήστος Κομπόγιαννος και ο Δημήτριος Καραμανώλης, τέως εκπαιδευτικός και Σχολικός Σύμβουλος.

Ο Ταξιάρχης του Δήμου Πολυγύρου τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει πανελλαδικό στίγμα, Αστροφυσικής μελέτης και έρευνας και θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, επιστημονικών ομάδων, φοιτητών και ανθρώπων που ασχολούνται με την Αστροφυσική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: