Τιμητική διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος γαι τον Μαργαρίτη Σχοινά

Στην γιορτή της 47ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας βραβεύεται από την πρώτη πολίτη της χώρας, την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την τιμητική διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος ο Μαργαρίτης Σχοινάς ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ο δικός μας άνθρωπος, ο συνδημότης μας ο φίλος μας, λαμβάνει αυτήν την υπέρτατη τιμή του τάγματος του Σωτήρος που είναι ιεραρχικά το πρώτο τάγμα Αριστείας, όπως αποφασίστηκε το 1829, από την τέταρτη Εθνοσυνέλευση του Άργους.

Όπως προβλέπεται, το Τάγμα του Σωτήρος, η κορυφαία αυτή διάκριση αποδίδεται σε Έλληνες πολίτες που διακρίθηκαν στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας ή στην προσφορά εξαίρετων υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα εντός ή εκτός Ελλάδος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, από όλα τα αξιώματα που κατείχε μέχρι σήμερα, μάχονταν και συνεχίζει να μάχεται για τον τόπο του και την πατρίδα του ενώ με το ήθος του και την ισχυρή προσωπικότητά του προσπαθεί να ανεβάσει την Ελλάδα ψηλά!

Η τιμή που του αποδίδεται είναι μια αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου του και της έμπρακτης αγάπης που τρέφει για την Ελλάδα!. Είμαστε υπερήφανοι για την αποδοχή που τυγχάνει και που επιβεβαιώνεται με τον πιο τιμητικό τρόπο από την ίδια την Εξοχότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς που μεγάλωσε στον τόπο μας την Κασσάνδρα, έχοντας ως στόχο την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και ως ιδανικό τη φιλοπατρία, μας έκανε υπερήφανους από τα πρώτα του βήματα! Από την αρχή της σταδιοδρομίας του στην Ευρώπη δεν ξέχασε ούτε στιγμή τη γενέτειρα του τους ανθρώπους της και τις ανάγκες τους. Σκοπός του ήταν και παραμένει η Κασσάνδρα και όλη η χώρα μας να ζήσει την Ευρωπαϊκή ιδέα και τα προτερήματα της.

Για όλους εμάς είναι ένας Άξιος Έλληνας που οι επιτυχημένη πορεία του μας γεμίζει δέος!

Είμαστε βέβαιοι ότι τα δημιουργήματα και οι δράσεις του θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύτιμα εργαλεία, άξια διακρίσεων.

Δήμος Κασσάνδρας

Απάντηση