Ακυρώνεται και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ για την ακύρωση της εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος 2021

Με την 18/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, που ελήφθη χθες 5 Αυγούστου 2021, ματαιώνεται η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος.

Η απόφαση ελήφθη κυρίως λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νομός μας δεν έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμού (50% για τις εμποροπανηγύρεις). Επιπλέον, τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλουν αποφυγή συνωστισμού, που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, εφόσον το πανηγύρι υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από 45.000 άτομα.

Η θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου θα τελεστεί κανονικά με τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί περιφορά της εικόνας. “Με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος.

Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά ο νόμος πρέπει να τηρείται και η δημόσια υγεία να προστατεύεται” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Σημειώνεται ότι οι εκθέτες στο μεγαλύτερο πανηγύρι της Βόρειας Ελλάδας προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πανηγύρι του Αγίου Μάμα διεξάγεται υπό άλλες συνθήκες από τις 29 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Απάντηση