Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας – Εκδήλωση μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Συνεχίζει τις εκδηλώσεις ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) του Δήμου Βόλβης και το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00μμ στο ανοικτό Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Αφιέρωμα μνήμης στον Μικρασιατικό Ελληνισμό» με τραγούδια, χορούς και δρώμενα, κάνοντας έτσι ένα οδοιπορικό στις ματωμένες μνήμες, στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Με την Συνθήκη της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών, ο ελληνισμός της Ανατολής εξαφανίστηκε ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια και περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες ήρθαν υπό άθλιες συνθήκες στην Ελλάδα. Το σχεδόν χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος έπρεπε τάχιστα να στεγάσει και να περιθάλψει αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό.

Το παραδοσιακό ηχόχρωμα στην εκδήλωση μας θα δώσει το μουσικό σχήμα του Αστέριου Τράκα.

Ο Ο.Π.Α.Π του Δήμου Βόλβης καλεί τους Δημότες να έρθουν να απολαύσουν την εκδήλωση στηρίζοντας έτσι τον πολιτισμό μας και δίνοντας παράλληλα χρώμα στην καθημερινότητά τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: