Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπαίνει το Φθινόπωρο, ο εφιάλτης επιστρέφει

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι τελειώνει, οι αδειούχοι επιστρέφουν στα αστικά κέντρα και οι επιστήμονες προειδοποιούν για ραγδαίες εξελίξεις με την πανδημία.

Countdown «μελλοθάνατου» θύμιζαν οι φετινές διακοπές. Με τον φόβο των lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας -και έπειτα από τον εξάμηνο περιορισμό στις μετακινήσεις-όσοι μπορούσαν, αξιοποίησαν στο έπακρο τις καλοκαιρινές τους άδειες για να απολαύσουν έστω λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς πριν ξεκινήσει η νέα δύσκολη περίοδος της πανδημίας.

Το Φθινόπωρο προμηνύεται δύσκολο και ο Χειμώνας θα φέρει ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις για νέα μέτρα με πολύ πιθανά μίνι lockdown, αφού η μετάλλαξη Δέλτα έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων και έχει αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ. Ήδη, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει την αναστολή όλων των κανονικών αδειών των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας, απόφαση που αντανακλά την κατάσταση που επικρατεί.

Από τα νησιά στα αστικά κέντρα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ορισμένα νησιά και τουριστικού προορισμοί είδαν τον εφιάλτη της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα να επιστρέφει, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ συναγερμός για σταθερή επιδείνωση συνεχίζει να υπάρχει για Νάξο, Ικαρία, Ηλεία, Άνδρο και Καβάλα.

Όσο όμως οι τουριστικοί προορισμοί θα αδειάζουν, οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, μεταφέροντας το πρόβλημα κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να καλείται σύντομα να αποφασίσει αν θα ανακοινώσει ή όχι μέτρα μίνι lockdown.

«Όχι» καθολικό lockdown, «ναι» σε τοπικά μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει τονίσει ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα είναι πιθανό να εφαρμοστούν τοπικά μέτρα, απόφαση που θα ληφθεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων» δήλωσε πρόσφατα ο κ. Οικονόμου και διαβεβαίωσε ότι η οικονομία θα μείνει ανοιχτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα των μίνι-τοπικών lockdown είναι απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η εστίαση θα πρέπει για μια ακόμα φορά να μπει σε mute, αλλά και να κλείνει πιο νωρίς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: