ΓΣΕΕ: Ακυρώνει το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ λόγω Covid

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της δηλώνει πως λόγω της άσχημης επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα θα ακυρώσει το προγραμματισμένο συλλαλητήριο της

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή έλαβε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν «αφενός μεν τη θέση που διατύπωσαν σε διαδικτυακή σύσκεψη οι περισσότερες οργανώσεις-μέλη μας, αφετέρου δε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τη γεωμετρική άνοδο κρουσμάτων, νοσούντων, νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτων συμπολιτών μας. Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που τις αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριοποίησής της και της συνδικαλιστικής λειτουργίας της.

   Ο κόσμος της εργασίας δεν θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown.

   Δυστυχώς, όμως, οι αντιφάσεις και η ατολμία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και ο επαμφοτερισμός της αντιπολίτευσης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

   Η κυβέρνηση εντείνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα με τον πρόσφατο νόμο, που ψήφισε, ο οποίος εμπεριέχει αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις. Ένας νόμος που, μεταξύ άλλων, κάνει την Επιθεώρηση Εργασίας Ανεξάρτητη Αρχή. Η Επιθεώρηση Εργασίας έγινε Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά η κυβέρνηση -και πολύ σωστά λέει- η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να γίνει, γιατί ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κράτους.

   Εδώ τα ερωτήματα είναι εύλογα. Η προστασία των εργαζομένων σε ποιον ακριβώς ανήκει; Δεν οφείλει να ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κράτους;

   Είναι ευθύνη όλων ημών που συνθέτουμε το κοινωνικό σύνολο να διαφυλάξουμε ταυτόχρονα ανθρώπινες ζωές και θέσεις εργασίας. Η ζημία που προκάλεσε η πανδημία διεύρυνε τις ανισότητες σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία και η απασχόληση, οι οποίες βάθυναν, καθώς η πανδημία παρέλυσε κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

   Την ίδια στιγμή, o κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της αντίδρασης στην πανδημία συνεχίζει να ξετυλίγεται, ενώ άνθρωποι που ήδη δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα κινδυνεύουν να περιπέσουν στη φτώχεια» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Και προσθέτει: «Σε όλα τα παραπάνω τα συνδικάτα προτάσσουν το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο στη νέα οικονομική περίοδο που συμβολίζει κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ΓΣΕΕ θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας σε εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grand Palace στη Θεσσαλονίκη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: