Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη

Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη μετά την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η αντλία αντικαταστάθηκε ενώ καθ όλο το διάστημα των εργασιών και προκειμένου να γίνεται ομαλά η διαδικασία της άντλησης των λυμάτων, επι τόπου έσπευσαν βυτιοφόρα του Δήμου Κασσάνδρας για να κάνουν άντληση και να αποτρέψουν την διοχέτευση λυμάτων  προς  τη θάλασσα στην ακτή  Παπαδιάς.


Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο. Αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα.  

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα θαλασσινού νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή  Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιηθεί η καταλληλότητα των νερών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: