Μανώλης Καρράς: Ας σεβαστούμε τον τόπο μας, ας σεβαστούμε το σπίτι μας.

Είναι από εκείνες τις στιγμές, που νιώθω την ανάγκη για ακόμη μία φορά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες άσχημες εικόνες που αντίκρυσα.

Σπασμένα κολωνάκια στην οδό Κύπρου στα Ν. Μουδανιά

Ξεραμένα δέντρα

Ξηλωμένα μελισσοκομικά φυτά στον αύλειο χώρο του μουσείου

Μέχρι και τα πλαστικά δοχεία νερού για τα αδέσποτα εξαφανίζονται δια μαγείας.

Είναι μόνο κάποια μόνο από τα καθημερινά δυσάρεστα που αντιμετωπίζουμε. Θα μου πείτε: “Δήμαρχε, φιλοσοφική συζήτηση θα κάνουμε βραδιάτικα;”. Όχι, είναι ακόμη μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Έλλειμα παιδείας; Έλλειψη σεβασμού; Επίδειξη δύναμης; Ή επίδειξη ανοησίας; Κι εδώ θα πω κάτι που πολλές γυναίκες συνηθίζουν να λένε, «όσο καλή νοικοκυρά κι αν είναι κάποια, αν υπόλοιποι δεν σέβονται το σπίτι τους, δεν θα είναι ποτέ τακτοποιημένο».

Είμαι αποφασισμένος να ζητήσω περισσότερη αστυνόμευση αλλά κυρίως να ζητήσω τη δική σας βοήθεια αλλά και τη συνεργασία από τα σχολεία του Δήμου μας για ανάπτυξη στη νέα γενιά του αισθήματος του «συμμετέχειν» και «συνανήκειν».

Ας σεβαστούμε τον τόπο μας, ας σεβαστούμε το σπίτι μας. Το έχω ξαναπεί ο δήμος ανήκει σε εσάς, δεν ανήκει στην εκάστοτε δημοτική αρχή. Οι στόχοι μας είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινοί.

Σας θέλω δίπλα μου.

Αυτοί οι λίγοι, που λειτουργούν σε βάρος όλων μας, πρέπει επιτέλους να πάρουν το μήνυμα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: