Οι ”Σαλονικιοί” εθελοντές της Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στην μάχη με την φωτιά (φώτο)

Την Θεσσαλονίκη , την ξέρετε..

Την Κάτω Καρέα Οιτύλου Λακωνίας, μάλλον όχι, οι πολλοί στην Ελλαδα

Και τον Ο.Φ.Κ.Α.Θ, μάλλον όχι …οι πολλοι στην Ελλάδα.

Ένα χωριό περήφανο, με ιστορία αιώνων, στην αδουλωτη Μάνη, σώθηκε από τις φωτιές.. με την συνεισφορά, με τα “μπορώ” και τα “θέλω” των περήφανων κατοίκων του, του κρατικού μηχανισμού και …14 άρτια εκπαιδευμένων, για ακραίες καταστάσεις,…Σαλονικιων…

Ναι, όπως το ακούτε….Τα παιδιά του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, έκαναν 755 χιλιόμετρα προχθές, μέσα σε μια νύχτα που έκαιγε όλη την Ελλάδα…και με το πρώτο φως…βρέθηκαν μπροστά στην μάχη…Εθελοντές με γνώσεις, με πάθος, με τεράστιο ιστορικό συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία.

Πολλοί από αυτούς…απλά άνεργοι,ναι έτσι.!!Παιδιά που αρκούνται σε ένα απλό “μπράβο”, ορκισμένοι να προσφέρουν στην κοινωνία. Πειθαρχημένοι εκπαιδευμένοι και, κυρίως, αποφασισμένοι .Ο ΟΦΚΑΘ δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια, από κυνηγούς , μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης…Με άμεση συνεργασία με όλες τις αρχές που υπάγονται στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και τεράστια προσφορά…Ξέρετε…οι οργανωμένοι κυνηγοί , εδώ και χρόνια, είναι παντού, όπου τους καλέσουν οι αρμοδιοι..

Επειδή μιλάω μαζί τους τακτικά σαν Γεν. Γραμματεας του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σήμερα το απόγευμα…με έκαναν να κλάψω από χαρά, στο τηλέφωνο…Το χωριό σώθηκε..

Η ιστορική εκκλησία, τα σπιτια όλα, οι άνθρωποι, τα ζώα, ο ουρανός, τ’αστέρια του, τα νερά του, τα αγέρωχα πλατάνια του,οι περήφανες πέτρες της Μάνης..

Όλα σώθηκαν…– “Το χρωστούσαμε αυτό” , λέει ο πάντα μπροστά στην φωτιά, πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος.

Στην Μάνη των αγωνιστών του 1821, στην Μάνη των Μακεδονομάχων.. κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε χίλιες φορές…η ελευθερία, δεν πληρώνεται , δεν πατσιζει με τίποτα.!!

Μπραβο λεβέντες…μπράβο ΟΦΚΑΘ, μπράβο Αναστάση, με τον παλικάρο γιο σου τον Σοφοκλή.!!!!!!!

Οι φωτό είναι τωρινές από την φωτιά..

Σωτήρης Δημηρόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: