Σκρέκας – Δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Το βράδυ της Δευτέρας η ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 μεγαβατώρες ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν 20% και 35% χαμηλότερη.

Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας, απηύθυνε στους πολίτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ οδηγούν σε επίπεδα ρεκόρ και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδυνές ώρες από τις 9 έως τις 12, κλείνοντας τα περιττά φώτα και ρυθμίζοντας τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Το βράδυ της Δευτέρας η ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 μεγαβατώρες ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν 20% και 35% χαμηλότερη.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα είναι θωρακισμένο, οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες για να παρέχουν ενέργεια είναι διαθέσιμες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΔΔΗΕ με όλο τους το προσωπικό βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το όποιο θέμα προκύψει.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ απάντησε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται είναι διαθέσιμη και από την παραγωγή των εργοστασίων αλλά και με εισαγωγές εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: