Στη φωτιά στην Κερατέα έπαθε το επεισόδιο ο Χαρδαλιάς: «Δεν αισθάνομαι καλά», είπε στον υπασπιστή του

Ο υφυπουργός νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική Αγία Όλγα όπου θα μείνει για παρακολούθηση

Στην Κερατέα βρισκόταν ο Νίκος Χαρδαλιάς όπου είχε αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς από την πλευρά της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που υπέστη το ισχαιμικό επεισόδιο.

«Δεν αισθάνομαι καλά» είπε ξαφνικά στον υπασπιστή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα λόγω των πυρκαγιών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση και πίεση, δούλευε πολύ και κοιμόταν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Η εμπερία του κυρίου Χαρδαλιά, που στο παρελθόν είχε ξαναπάθει έμφραγμα, τον έσωσε αφού μπόρεσε έγκαιρα να συνειδητοποιήσει ότι οι πόνοι στο στήθος είναι κάτι σοβαρό και να ζητήσει βοήθεια.

Ο υπασπιστής του αμέσως τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, στο οποίο ο κ. Χαρδαλιάς είχε πάει και πριν τρία χρόνια, οπότε είχε ξαναπάθει ισχαιμικό επεισόδιο, και γνωρίζουν το ιστορικό του.

Εκεί του τοποθετήθηκαν δύο στεντ με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου να αναφέρει ότι «υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς».

Ο 52χρονος υφυπουργός νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική Αγία Όλγα όπου θα μείνει για παρακολούθηση.

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μαζί του στο νοσοκομείο βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντομαζάνης, ενώ με αναρτήσεις τους μέλη της κυβέρνησης ευχήθηκαν περαστικά στον υφυπουργό.

Αναλαμβάνει την ευθύνη συντονισμού ο γγ Πολιτικής Προστασίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, θα αντικαταστήσει προσωρινά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μετά το περιστατικό υγείας που έθεσε τον έθεσε εκτός.

Την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: