Συνεχίζονται οι προβολές στις όψεις του βυζαντινού πύργου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής

Συνεχίζονται οι προβολές στις όψεις του βυζαντινού πύργου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής με θέμα :«Ένας πύργος αφηγείται την ιστορία του».

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και την θετική ανταπόκριση του κόσμου, συνεχίζεται η προβολή του τρισδιάστατου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας πύργος αφηγείται την ιστορία του» στις όψεις του Βυζαντινού Πύργου στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας προβάλουν την ιστορία του Βυζαντινού Πύργου της Νέας Φωκαίας μέσα από την πάροδο των αιώνων.

Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται μέσα από έναν μοναδικό οπτικοακουστικό τρόπο, οι μεταμορφώσεις του τοπίου, η πρώτη κατοίκηση, η ίδρυση Μετοχίου της αθωνικής μονής Αγίου Παύλου, η χρήση του Πύργου ως στρατηγείο του Εμμανουήλ Παππά κατά την Επανάσταση του 1821, η εγκατάσταση προσφύγων και η συντήρηση και αποκατάστασή του.

Το ντοκιμαντέρ που φέρει και αγγλικούς υπότιτλους, αποτελεί παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους του έτους 2020 ενώ η εκδήλωση της προβολής τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κασσάνδρας. Οι προβολές με ελεύθερη είσοδο συνεχίζονται το Σάββατο 14/8 και την Κυριακή 15/8,Και το Σάββατο 21/8 και την Κυριακή 22/8. Οι ώρες προβολής είναι από τις 21:00 ως τις 24:00 (η προβολή θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά).Έχουν προβλεφθεί και τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Συντονισμός εκδήλωσης: Γεώργιος Σκιαδαρέσης, Αν. Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Εργασίες Συντήρησης – Αποκατάστασης Πύργου: Κωνσταντία Δρόσου πολιτικός μηχανικός

Επιστημονική επιμέλεια παραγωγής:

Ιωάννης Κανονίδης, επίτιμος Έφορος ΑρχαιοτήτωνΝίκος Μερτζιμέκης, αρχαιολόγος

Αρχοντία Πολυζούδη, αρχαιολόγος

Βαλεντίνη Αδάμου, αρχιτέκτονας -αναστηλώτρια

Σχεδιασμός, Σκηνοθεσία, 3d Projection Mapping: Στάθης Μήτσιο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: