Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φούρκα

Έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στη Φούρκα που ξέσπασε από την πτώση κεραυνών, τέθηκε υπό έλεγχο.
Με πολύ κόπο και έναν άψογο συντονισμό επιτεύχθηκε ο άμεσος περιορισμός της πυρκαγιάς πριν πλησιάσει στην κατοικημένη περιοχή.
Η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που ανέλαβαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στα μέτωπα της φωτιάς, της αστυνομίας που βοήθησε στην πρόσβαση των οχημάτων, των αγροτών που ήταν σε ετοιμότητα με τα μηχανήματα τους και τις υδροφόρες γεμάτες με νερό, των δεκάδων εθελοντών, των μελών των Εθελοντικών ομάδων, των πολιτών των μηχανημάτων της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου φάνηκε στην πράξη.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Λειτουργήσαμε συντονισμένα, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό που είχαμε εκπονήσει υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας που είχαμε θέσει σε εφαρμογή όλο το προηγούμενο διάστημα με την σημαντική βοήθεια των αγροτών, των εθελοντικών ομάδων και των δημοτών που βρίσκονταν σε επιφυλακή μέσα στο βουνό.
Παράλληλα χθες εκδηλώθηκαν και άλλες πέντε πυρκαγιές στο Δήμο Κασσάνδρας που τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Δήμο Κασσάνδρας. Με την βοήθεια όλων σας καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα!
Όλος ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τους εθελοντές παραμένει σε επιφυλακή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: