Φωτιά στην Εύβοια: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τους Ρουμάνους πυροσβέστες – “Τους κοιτάμε με δέος”

Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια:

Σε μια νύχτα έστησαν δικό τους ανεξάρτητο κέντρο επιχειρήσεων με τροφοδοσία και οργάνωση.

✅ Με το πρώτο φως της ημέρας σήκωσαν drones και χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους της ζώνης ευθύνης που τους ανατέθηκε.

✅ Το ίδιο πρωί το κέντρο επιχειρήσεων τους, υπολόγισε τον άνεμο και είδαν τα πιθανά σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς.

✅ Τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα ήταν ήδη σε πλήρη ετοιμότητα και αναπτύχθηκαν αμέσως βάσει των οδηγιών του δικού τους κέντρου επιχειρήσεων.

✅ Οι 112 πυροσβέστες είναι απόλυτα οργανωμένοι και φοράνε υπερσυγχρονες στολές με ενδοεπικοινωνια τριών συχνοτήτων.

✅ Με τα drones καθοδηγούν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες για το που πρέπει να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες σε στρατηγικά σημεία.

✅ Με βάση τα στοιχεία της χαρτογράφησης που έκαναν, ξεδίπλωσαν μάνικες και παίρνουν νερό με οχήματα αντλίες από ρυάκια και τοπικές δεξαμενές νερού.

✅ Για να μην καταστραφούν οι μάνικες από τα αυτοκίνητα σε σημεία που διασχίζουν δρόμους, τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά.

✅ Οι δικοί μας ηρωικοί πυροσβέστες έχουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και μια εγκληματικά ανίκανη πολιτική ηγεσία που επεμβαίνει στο έργο τους μέσω των υψηλόβαθμων που έχουν επιλέγει με κομματικά κριτήρια.

⭕️ Αντί να χρηματοδοτούνται και να εξοπλίζονται από το κράτος, τους αποκαλούσαν τεμπέληδες. Αντί να τους αφήσουν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα τους δίνουν διαταγές να προστατέψουν βίλες πολιτικών και εφοπλιστών.

⭕️ Η ελληνική πυροσβεστική έχει από τα πιο αξιόλογα στελέχη αλλά δεν έχει καμία υποστήριξη και χρηματοδότηση. Είναι σε υψηλό επίπεδο μόνο χάρη στις προσωπικές υπερπροσπάθειες και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση για τους Ρουμάνους πυροσβέστες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια και ήρθαν να συνδράμουν στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.Η viral ανάρτηση με τίτλο «Κοιτάμε με δέος τους Ρουμάνους πυροσβέστες» περιγράφει τον τρόπο δράσης τους, με την οργάνωσή τους, αλλά και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους να είναι άξια θαυμασμού, «ερεθίζοντας» παράλληλα εύλογα το ερώτημα: «Γιατί στην Ελλάδα είμαστε τόσο πίσω;» ενώ γνωρίζουμε ότι οι φωτιές θα δοκιμάσουν τη χώρα μας ανελέητα ένα ακόμη καλοκαίρι

«Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς», αναφέρεται αρχικά σε αυτήν.Στη συνέχεια, αφού σημειώνεται ότι φορούν στολές με ενδοεπικοινωνία την ίδια ώρα που «η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφοράς», τονίζεται ότι «ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες παίρνοντας νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού», ενώ «τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά».

Στη συνέχεια «ξανασήκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβεστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες», στήνοντας παράλληλα γεφυράκια, ενώ «είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια».«Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κάτι που γινόταν στο συγκεκριμένο μέρος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί δεν αφήνει το Δασαρχείο, απαγορεύεται και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι’ αυτό. Respect στη Ρουμανία, λένε. Τη θεωρούσαν υπανάπτυκτη χώρα, λένε», καταλήγει η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η βοήθεια που εστάλη στην Ελλάδα, από τη Γενική Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρουμανίας (Romanian General Inspectorate for Emergency Situations – IGSU), που αντιστοιχεί στη δική μας Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την έκκληση του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μέσω του CECIS, αποτελείται από 112 Ρουμάνους πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά.

Προηγήθηκε αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσαν οι δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα.«Μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ρουμανική Κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη εξωτερική ανθρωπιστική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές», σημειώνεται στην ανακοίνωση της

Απάντηση