ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ (φώτο βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες στην τοποθεσία “Βρέκος” 50 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του χωριού. Ευτυχώς η κινητοποίηση τόσο του Προέδρου Θανάση Καλαφάτη που ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και των κατοίκων του χωριού και συγκεκριμένα του Άρη Γιανούδη και του Αντώνη Χοτζόλη οι οποίοι έσπευσαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την έκταση της φωτιάς καθώς και τον Θανάση Κουκλιάτη ο οποίος τροφοδοτούσε με νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής από τους κρουνούς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα με 30 πυροσβέστες, 7 Πυροσβεστικά Οχήματα (από Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη και Πολύγυρο), 1 ελικόπτερο που πραγματοποίησε 2 ρίψεις νερού και 1 κανατέρ καθώς και πυροσβεστικά οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης ( πυροσβεστικό όχημα της Κοινοτητας Λιβαδίου ). Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κάνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους του χωριού να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους, τις αυλές και τα σπίτια τους από ξερα χόρτα, βατσινιές και άχρηστα υλικά.

Έκκληση την οποία έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν και πρόσφατα με ανακοινώσεις με αναρτήσεις στο Facebook καθώς και ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά. Κάηκαν περίπου 15 στρέμματα χορτολιβαδική έκταση, 1 τροχόσπιτο εντός οικοπέδου και κινδύνευσαν αρκετά σπίτια γιατι τα οικόπεδα ήταν γεμάτα ξερά χόρτα και βατσινιές. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση, όλους τους κατοίκους- εθελοντές, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Λητής, τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά και της Π.Κ.Μ., τους Προέδρους των Κοινοτήτων Λειβαδίου, Δουμπιών και Ζαγκλιβερίου που στάθηκαν στο πλάι των Πετροκεράσων αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Κατά την διάρκεια της νύχτας θα παραμείνει στο χωριό όχημα της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σας ευχαριστώ όλους.

Θανάσης Καλαφάτης

Πρόεδρος της Κοινότητας των Πετροκεράσων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: