Ν. Τρίγλια: Παρουσίαση βιβλίων του Χρήστου Φυλαχτού

Τα βιβλία του Χαλκιδικιώτη συγγραφέα Χρήστου Φυλαχτού, “Στου τσάμ’ τα χρόνια” και “Γιαγλής” θα παρουσιαστούν στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Ν. Τρίγλια την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 στις 20:30.Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις βιβλιοθήκες του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης το 1821.

Ο Χρήστος Φυλαχτός έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ιστορία του τόπου μας και μας ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της. Αφήγηση κειμένων: Άρτεμις Καλογεράκη. Επίσης, θα προβληθεί η ταινία “Εγώ ο Εμμανουήλ” με πρωταγωνιστές τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς.

Στο χώρο θα λειτουργεί, επίσης, η έκθεση των 23 βιβλιοθηκών και φορέων, «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική Ιστορία» (19:30 έως 23:00).

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Χρήστος Φυλαχτός του Αθανασίου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1969 και μεγάλωσε στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Εργάζεται ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων. Αρθρογραφεί από το 1992 σε λαογραφικά, ενημερωτικά και πολιτιστικά έντυπα, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες.

Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόχωρας «Η Ελπίς» και μέλος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής.Έχει εκδόσει τα θεατρικά «Στου Τσαμ’ τα χρόνια», «Απ΄τον Χολομώντα στον Σαγγάριο», «Καπετάν Χάψας το Λιοντάρι της Χαλκιδικής» και «Ο Λεοντόκαρδος Μακεδονομάχος Γιαγλής».

Έχει γράψει ακόμη τα παραμύθια: «Μανιώ η Γαλατσάνα» και «Της Γερακίνας το πηγάδι».Eίναι Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου και Πρόεδρος Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης Πολυγύρου.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης».

Ζει μόνιμα στην Παλαιοχώρα, είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Τσολάκη και έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Θανάση, μαθητές του Γυμνασίου.

Απάντηση