«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ-ΤΡΥΠΗΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022»

Απάντηση για την εξέλιξη της οδικής μελέτης του τμήματος Πολύγυρος-Ουρανούπολη έλαβε στη σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην Απάντησή του προς τον κ. Πάνα η αρμόδια Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου και συγκεκριμένα το Τμήμα Μελετών  και Προγραμματισμού αναφέρει, πως η μελέτη αφορά βελτιώσεις των υφιστάμενων τριών τμημάτων ή νέες χαράξεις όπου απαιτείται, διότι τα επιμέρους οδικά τμήματα, παρουσιάζουν ανομοιογένεια χαρακτηριστικών που οφείλεται στις διαφορετικές περιόδους κατασκευής τους, που έχει επιχειρηθεί από κεντρικούς και περιφερειακούς φορείς.

Το διάστημα αυτό αναμένεται η ολοκλήρωση του ελέγχου και της έγκρισης των τεχνικών μελετών στο δεύτερο και τρίτο τμήμα του και με τη σχετική εκπόνηση του κτηματολογίου θα προωθηθεί για έγκριση στην Αρμόδια Υπηρεσία Τοπογραφήσεων και Απαλλοτριώσεων. Εκτιμώμενος μάλιστα χρόνος περαίωσης αναφέρεται το 1ο τρίμηνο 2022.

Ο κ. Πάνας αναφέρει : «Με το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των μελετών έχουμε μια πρώτη δέσμευση για ένα σημαντικό έργο στη Χαλκιδική, που θα ενώσει την πρωτεύουσα του, τον Πολύγυρο με την προ του Άθω περιοχή. Βρίσκομαι πάντα σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συμβάλλω με τη σειρά μου στην ταχύτερη ολοκλήρωσή του, που θα δώσει πνοή στον τόπο και θα αναβαθμίσει τις περιοχές τουριστικά και οικονομικά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: