Γ. Κουτλιάνης : Ολέθρια τα λουκέτα στην Εθνική Τράπεζα του Ν. Μαρμαρά και στα ΕΛΤΑ της Σιθωνίας.

Εν όψει της επικείμενης και πρωτοφανούς απόφασης για τον τερματισμό της λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Νέο Μαρμαρά, μάλιστα σε συνδυασμό με τα προαναγγελθέντα λουκέτα των ΕΛΤΑ Σιθωνίας, και παρότι δεν εναπόκειται σε εμάς να αλλάξουμε αυτήν την εγκληματική απόφαση, ωστόσο επιβάλλεται να τοποθετηθούμε στα συνεπακόλουθα ζητήματα που προκύπτουν. Τόσο σε σχέση λοιπόν με τα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, όσο αναφορικά και με τις συνέπειες στην οικονομία του τόπου μας.

Σχετικά με το πρώτο, είναι προφανές ότι για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, εργαζόμενους γονείς αλλά και για όλους τους πολίτες, για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη εώς και κάποιες φορές ακατόρθωτη η έγκαιρη μετακίνηση τους έστω και για μία απλή συναλλαγή. Σε ότι αφορά την οικονομία του τόπου, εκεί κι αν δεν θα είναι τραγική η κατάσταση! Μήπως έχετε ξεχάσει πως ο Νέος Μαρμαράς είναι μια άκρως τουριστική περιοχή, και πως οι τουρίστες με τη σειρά τους εξυπηρετούνται με συνάλλαγμα και διαφόρων ειδών τραπεζικές συναλλαγές και υπηρεσίες; Μήπως επίσης έχει ξεχαστεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος του τόπου έχει άμεση ανάγκη ενός “συνεργάτη” που ακούει στο όνομα “Τράπεζα”; 

Πόσους κινδύνους εγκυμονεί αυτή η αιφνίδια κίνηση που δεν πρόκειται να αφήσει στο μέλλον κανέναν αλώβητο; Το τείχος της “οικονομικής δυσπραγίας” ορθώνεται τεράστιο σε συνάρτηση με την “οικονομική ευπραξία” η οποία συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα από τέτοιου είδους “φαεινές” αποφάσεις. Είναι πραγματικά κρίμα, σε μια τέτοια συγκυρία οι κρατούντες των  ηνίων του τόπου να κάθονται αμέριμνοι και αδιάφοροι στο θρόνο τους, απρόθυμοι και ανήμποροι να αλλάξουν τη ροή των εξελίξεων που οδηγεί ευθέως στην απόλυτη παρακμή του υπέροχου τόπου μας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: