Η Δήμαρχος Κασσάνδρας για τον Μίκη Θεοδωράκη
Σήμερα θρηνούμε μαζί με όλη την Ελλάδα την απώλεια του μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη.
Του αστείρευτου δημιουργού, του ακατάβλητου αγωνιστή και διανοούμενου όλων των Ελλήνων που πέρασε στην Αιωνιότητα.
Η τέχνη και η πολιτική σκέψη έγιναν σήμερα φτωχότερες.
Ένα ανεκτίμητο κομμάτι της ελληνικής ψυχής χάθηκε και ένα μοναδικό κεφάλαιο έκλεισε με την απώλεια του Μίκη.
Η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του με την παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα του διάγοντας μια ζωή αφοσιωμένη στη μουσική, στις αξίες της ελευθερίας της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης θα μείνει ανεξίτηλη για να μας συντροφεύει και να μας καθοδηγεί.
Εμείς οι δημότες της Κασσάνδρας που είχαμε την τιμή να ριγήσουμε μπροστά στην Μεγαλοπρέπεια του Μίκη Θεοδωράκη όταν τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ Κασσάνδρας που αφιερώθηκε στη ζωή και το έργο του, τον αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη, απύθμενο σεβασμό και ένα μεγάλο χειροκρότημα!
Καλό ταξίδι Μίκη
To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.