Η κ. Κυριακή Μάλαμα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία “Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα”
Στα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα», που διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και την GK MEDIA PUBLISHING την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Φίλων Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κυριακή Μάλαμα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να χαιρετίσω την εκδήλωση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και να τονίσω ότι η πρωτοβουλία έχει διπλό συμβολισμό: δίνει το στίγμα μιας οικονομίας που αντέχει και παλεύει μέσα από επιχειρήσεις που άντεξαν σε ιστορικές συγκυρίες και προχωρήσαν μπροστά και αφετέρου στέλνει το μήνυμα της διαρκούς προσπάθειας για δημιουργία και ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει παρελθόν, μέλλον και έχει και παρόν μέσα από τις επιχειρήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες και έχει σημασία ότι θέτουν στο επίκεντρο των δράσεων τους τον άνθρωπο και βρίσκονται πάντα δίπλα στις ανάγκες του, ενώ συμβάλλουν μέσα από τη δράση τους στην διάχυση της ανάπτυξης προς όλες τις κατευθύνσεις».
Στα βραβεία διακρίθηκαν εταιρείες που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα, από πρωτοπόρους στον κλάδο τους, Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εξακολουθούν να διακρίνονται σήμερα με την ίδια ή άλλη εταιρική μορφή και υπό ελληνική ιδιοκτησία.
Αναλυτικά (με χρονολογική σειρά ίδρυσης):
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ (1841)
Καλλικούνης (1850)
Μεγάλη Βρετάνια (1866)
Παπουτσάνης Α.Ε. (1870)
Δ. Θανόπουλος Α.Ε. (1877)
Alpha Bank (1879)
Καρέλιας (1888)
Εθνική Ασφαλιστική (1891)
Για τη συνολική τους προσφορά στο ελληνικό επιχειρείν και στο κοινωνικό σύνολο, έλαβαν τιμητικά βραβεία (με αλφαβητική σειρά):
κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO
κ. Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος – Εφοπλιστής
