Στο Πατριαρχείο επί τη Αρχή της Ινδίκτου, οι Μητροπολίτες των ορίων της Χαλκιδικής!!!

Εκατό Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου από όλο τον κόσμο σε Σύναξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης για τη σημερινή γιορτή της Ινδίκτου.

Η σημερινή γιορτή της Ινδίκτου που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους βρίσκει περισσότερους από 100 Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη. Οι Ιεράρχες έχουν συρρεύσει για την τριήμερη Σύναξη σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ημέρα της Ινδίκτου, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την έναρξη του νέου έτους και στο πλαίσιο των 30 χρόνων που συμπληρώνονται το 2021 από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο. Θέμα της Σύναξης, που συνέρχεται κάθε τρία χρόνια, αποτελεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και η στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα, ενώ η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην προσευχή υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Οι Ιεράρχες θα υπογράψουν στον Κώδικα της νέα Ινδιοκτιώνος, όπου αναγράφεται το μήνυμα που υπογράφει αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκειμένου στη συνέχεια να το συνυπογράψουν οι Ιεράρχες.

Στη Σύναξη μετέχουν όλοι οι εν ενεργεία Αρχιερείς του Θρόνου, Μητροπολίτες Επίσκοποι και βοηθοί Επίσκοποι, από όλο τον κόσμο, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ιερισού Αγίου Όρους , Αρδαμερίου και Αρναίας κ.κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας  κ.κ. Νικόδημος και ο Μιλήτου Απόστολος Ηγούμενος της Αγίας Αναστασίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: