Συναγερμός για τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία – Κανένα τμήμα δεν είναι κλειστό ακόμη

Τα πρώτα κρούσματα στα σχολεία είναι γεγονός και από αύριο Τετάρτη θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα σε παιδιά από τον ΕΟΔΥ.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πρώτα κρούσματα σε πολλά σχολεία είναι γεγονός, όμως αυτή τη στιγμή καμία τάξη σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν είναι κλειστή. Για να κλείσει μια τάξη πρέπει να νοσήσουν τα μισά παιδιά τουλάχιστον.

Αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα στα σχολεία δεν υπάρχει, παρά μόνο αποσπασματική αυτή τη στιγμή. Αύριο ο ΕΟΔΥ θα κάνει ενημέρωση για τα κρούσματα σε παιδιά.

Κρούσματα κοροναϊού καταγράφονται σε σχολεία στην Εύβοια, πριν καλά καλά να γίνουν τα πρώτα self test της δεύτερης εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί δύο στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αγίας Άννας, ένα κρούσμα στο Λύκειο Κανήθου, ένα κρούσμα στο Γυμνάσιο Βασιλικού και ένα στο Γυμνάσιο Λαμψάκου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των σχολείων και τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν κρούσματα για τη διενέργεια των επιπλέον τεστ που απαιτούνται με βάση τα μέτρα που ισχύουν.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Κώστας Δούνας μιλώντας στο evima.gr ανέφερε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού.

«Εντοπίστηκαν συνολικά πέντε κρούσματα σε μαθητές. Τα δύο εντοπίστηκαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Άννας, ένα κρούσμα στο Λύκειο Κανήθου, ένα κρούσμα στο Γυμνάσιο Βασιλικού και ένα στο Γυμνάσιο Λαμψάκου. Ωστόσο επειδή στέλνουμε για self test και άλλους μαθητές να τονίσω ότι έχουν εντοπιστεί και άλλα κρούσματα, τον ακριβή αριθμό των οποίων θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το πρωί της Τρίτης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούνας.

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί, από την πρώτη ουσιαστικά λειτουργία των σχολείων για τη νέα περίοδο στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγράφει 14 καινούρια περιστατικά σε μαθητές και 1 σε καθηγήτρια, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η Πρωτοβάθμια, με ένα κρούσμα στο 3ο Νηπιαγωγείο Αταλάντης και άλλο ένα στο 1ο Δημοτικό Αταλάντης.

Όσον αφορά τα κρούσματα που αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα σε παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων από rapid test κυρίως, είναι σε έξι διαφορετικά σχολεία, εκ των οποίων τα πέντε στη Λαμία και ένα στο ΓΕΛ Στυλίδας. Τα κρούσματα στη Λαμία, εντοπίστηκαν στο 3ο και 5ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο και το 8ο Γυμνάσιο, ενώ εξετάζεται ένα ακόμη σε μαθήτρια άλλου Γυμνασίου.

Επιπλέον θετική βρέθηκε και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια με ώρες σε διάφορα σχολεία στη Λοκρίδα, που είχε βγει αρνητική την Παρασκευή, αν και είχε συμπτώματα.

Στις παραπάνω περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των σχολείων και τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν κρούσματα για τη διενέργεια των επιπλέον τεστ. Στην περίπτωση των σχολείων της Αταλάντης, ελέγχθηκαν ήδη οι μαθητές στο Κέντρο Υγείας.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες, από την περασμένη Παρασκευή, έχουν εντοπιστεί 24 περιστατικά covid, εκ των οποίων τα 23 σε μαθητές και η αισιοδοξία της περασμένης εβδομάδας μετατρέπεται σε… ανησυχία!

Το ανησυχητικό βέβαια δεν είναι στα ήδη καταγεγραμμένα κρούσματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά σε όσα δεν έχουν ακόμη καταγραφεί!

Το ρεπορτάζ του LamiaReport θέλει να υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μαθητών αλλά και οικογενειών, που δεν επιμένουν στην εξέταση με self test. Αποτελεί μάλιστα κοινό μυστικό μεταξύ των παρεών των εφήβων, πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα και να δηλώσουν αρνητικό τεστ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα

Την τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για την εξασφάλιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας, αλλά και για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, επαναλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. «Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από μικρούς και μεγάλους, μέχρι να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Επίσης την αναγκαιότητα συχνών ελέγχων μέσω self test ή rapid test προκειμένου να μπορούμε να προστατεύσουμε και το διπλανό μας», τονίζει ο κ. Καρακάντζας που σημειώνει ότι παρακολουθούν καθημερινά τα κρούσματα, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα και ανάλογα θα ενεργούν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: