«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΑΣΑΦΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ».

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις υποδομές  κ. Καραγιάννη Γιώργο με θέμα: «Αντιπλημμυρική θωράκιση  της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής».

Κατά την πρωτολογία του ο Βουλευτής, αφού τόνισε την ανάγκη της Χαλκιδικής σε υποδομές, επεσήμανε, πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν, το Νοέμβριο του 2019 κατέστρεψαν ιδιοκτησίες, αλλά και τμήματα του οδικού δικτύου. Μάλιστα ανέφερε, πως και με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις ο Βουλευτής έχει επισημάνει , πως οι απότομες κλίσεις των ρεμάτων σε επικείμενη πλημμύρα, ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε περαιτέρω απώλειες περιουσιών, αλλά και να στερήσουν τη ζωή των κατοίκων της Ολυμπιάδας και των γύρω περιοχών.

Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, να του υποδείξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πρότεινε, να  επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε με συντονισμένες ενέργειες Υπουργείο, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Αριστοτέλη, να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του το αντιπλημμυρικού έργου της Ολυμπιάδας καθώς έχουν παρέλθει δύο χρόνια αναμονής.

Ο κ. Καραγιάννης κατόπιν τούτων, ενώπιον του κ. Πάνα ανέφερε, πως έχει γίνει ήδη δεκτό το αίτημα για 1,7 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη γενικά. Επιπλέον του επέδωσε την απόφαση για την πίστωση κονδυλίων που αφορούν αποκατάσταση τεχνικών έργων και αναβάθμιση  αστικού περιβάλλοντος σε περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη.

Παράλληλα ενημέρωσε το Βουλευτή, πως πρόσφατα εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού για την αποκατάσταση ζημιών δικτύου αποχέτευσης ομβρίων του Δήμου και δήλωσε, πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί περαιτέρω και με το Βουλευτή για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Σήμερα, έχουμε ανακοίνωση από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, ότι θα προχωρήσουν τα  αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη γενικά , αλλά όχι σαφή απάντηση για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ολυμπιάδα. Τόνισα μάλιστα, πως είναι απαραίτητη είναι η συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμου. Θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ στενά τις διαδικασίες και θα συνεργαστώ με τους αρμοδίους, ώστε να συνεισφέρω από την πλευρά μου στην επίλυση του ζητήματος της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας ».

Απάντηση