Αστέριος Ζωγράφος: Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση περί συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολικές μονάδες

Πρωτίστως ως γονείς και δευτερευόντως ως πολιτικοί αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η περικοπή των εκπαιδευτικών κενών και η μείωση του δημοσιονομικού κόστους δεν μπορεί να αποτελούν το μόνο κριτήριο για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που διατείνεται, ότι σε κάθε απόφασή της προέχει η ασφάλεια των παιδιών. Στα πολυμελή μαθητικά τμήματα ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, όσα υγειονομικά μέτρα και αν ληφθούν.

Στον δήμο μας η οργή περισσεύει για έναν λόγο παραπάνω, ότι το μέτρο βρίσκει εφαρμογή στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου, σε παιδιά και εκπαιδευτικούς που προσπαθούν διπλά ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Επίσης στο δημοτικό σχολείο των Βραστάμων, ορεινό χωριό που παλεύει ενάντια στην ερημοποίηση. Εν κατακλείδι, η δουλειά μας, ως αιρετοί του τόπου, είναι να εξασφαλίζουμε άρτια και σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα για τους μαθητές μας.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τους πόρους με τη σειρά του, ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να μην ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες εν μέσω πανδημίας και αναβρασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: