Διέσχισε την μισή Ελλάδα φορτωμένος εκρηκτικά ο “βομβιστής” του Συντάγματος

Δεν πέρασαν καλά-καλά 48 ώρες από τις ανακοινώσεις περί του νέου δόγματος ασφαλείας από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ένας 58χρονος αγρότης αφού διέχισε την μισή Ελλάδα ανενόχλητος με ένα φορτηγάκι-βόμβα, το πάρκαρε έξω από την Βουλή απειλώντας να ανατιναχθεί.. 

Συγκεκριμένα, λίγο νωρίτερα από τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ένα αγροτικό αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Ο οδηγός, ένας 58χρονος αγρότης από την Μεσσηνία, απείλησε ότι θα ανατιναχτεί, αλλά συνελήφθη σχεδόν αμέσως από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Στο όχημα βρέθηκαν φιάλες υγραερίου και μπιτόνια με βενζίνη.

Μάλιστα, άθελα του έκανε όσα χρειάζονταν ώστε το όχημα αυτό να μην περάσει απαρατήρητο πουθενά στην διαδρομή του. Ο 58χρονος είχε αναγράψει στο όχημα συνθήματα όπως «οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα, αποδείξεις εδώ» και «Λαϊκό δικαστήριο» με τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε να μην προσέξει αυτό το ιδιαίτερο όχημα.

Ενώ, από τη μικροφωνική που είχε εγκατεστημένη στο φορτηγό του φώναζε «θα σας κάψω όλους»

Στο σημείο μετάβη ήδη κλιμάκιο ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ αλλά από την πρώτη εξέταση των εύφλεκτων υλικών προέκυψε ότι δεν υπήρχε συνδεσμολογία μεταξύ τους.

Ο 58χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όμως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να βρει τρόπους να εξηγήσει αυτό το τεράστιο κενό ασφαλείας γύρω από το Κοινοβούλιο.

Στην ΕΛ.ΑΣ αναζητούν ήδη πως έφθασε στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας ένα αγροτικό όχημα φορτωμένο με φιάλες υγρεαρίου και βεζνίνη χωρίς να το σταματήσει ουδείς.

Όπως προκύπτει από την πινακίδα του οχήματος, ΚΜΙ 4689 (πινακίδες Μεσσηνίας), ο 58χρονος οδηγός του διέσχισε με αυτό σχεδόν την μισή Ελλάδα για να φθάσει στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Το ανέβασε μάλιστα επάνω στην πλατεία κάνοντας δύο μικρούς γύρους μέχρι που τελικά το στάθμευσε επάνω στο πεζοδρόμιο.

forthgaki2

Απάντηση