Εξασφαλίστηκαν 1.675.000 € για την Επέκταση του Δικτύου Αποχέτευσης της Ιερισσού

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το έργο «Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Ιερισσού», συνολικού προϋπολογισμού 1.675.549,17 ευρώ, με την ένταξή του προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά την κατασκευή της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης της Ιερισσού, στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, με αγωγούς από U-PVC διαμέτρου Φ200mm και οι αγωγούς υπό πίεση, κατασκευής σκληρού πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς PE 100 με ελάχιστη απαιτούμενη αντοχή 10MPa και διάμετρο Φ90mm. 

Αποδέκτης του δικτύου προβλέπεται να είναι υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού και κατ’ επέκταση η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Για την ανύψωση των λυμάτων προβλέπεται και η κατασκευή αντλιοστασίου στο χαμηλό σημείο του δικτύου.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε σχετική δήλωσή του, επισημαίνει:

«Ακόμη ένα έργο, εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Α.Τρίτσης”, με προοπτική, όχι να μείνει… δρομολογημένο σε κάποια συρτάρια, αλλά να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στη φάση της υλοποίησης. Αυτός είναι ο στόχος μας, για τα έργα που προωθούμε, να τα δούμε σε φάση κατασκευής εντός του χρονικού ορίζοντα της παρουσίας μας στη διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη. Με την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, η Ιερισσός θα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και επαρκές δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο θα συμβάλλει στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και στην ανάπτυξή της.»

Απάντηση