ΝΕΑ Δ ΙΟΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εκλογές με π Εκλογές με πολλά μηνύματα για Δήμους και Βουλευτικές

Επανεκλογή Α. Τζηρίτη με 57%

Σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά των τελευταίων χρόνων εσωκομματική μάχη όπου η προεδρία της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής (πρώην ΝΟΔΕ Χαλκιδικής) εξελίχθηκε σε θέατρο αναμέτρηση και καταγραφής ισχύος προσώπων με την προσοχή στραμμένη σε Βουλή και Δήμους, έληξε την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα της περιοχής.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος Απόστολος Τζηρίτης που εξασφάλισε την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΕΕΠ επικρατώντας του πρώην προέδρου της ΔΗΜΤΟ Πολυγύρου και υποψήφιου προέδρου κυρίου Τσακνή.

 Η νίκη του κυρίου Παπαδόπουλου δεν αμφισβητείται καθώς στις κάλπες της Χαλκιδικής επικράτησε με 445 ψήφους έναντι 328 του κυρίου Τσακνή.

Για όλες τις άλλες τις θέσεις σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο εκλέχθηκαν όσοι κατέθεσαν υποψηφιότητα καθώς δεν υπήρχε ανταγωνισμός.

Συνολικά ψήφισαν 773 μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνολικά ο κύριος Τζηρίτης έλαβε 57,5% έναντι 42,5% του κυρίου Τσακνή.

Άξιο αναφοράς στον Δήμο Νέας Προποντίδας ο νυν πρόεδρος κ. Τζηρίτης έλαβε 170 ψήφους έναντι 34 του κυρίου Τσακνή που επί της ουσίας έδωσε και τη μεγάλη διαφορά που έκρινε το αποτέλεσμα.

Φαίνεται ότι την Κυριακή στις γαλάζιες κάλπες συγκρούστηκαν δύο κόσμοι.

Με το χαρακτήρα που έλαβε η αναμέτρηση κυρίως στη μάχη της Προέδρείας στη ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, η σύγκρουση δεν περιορίζεται στο κομματικό επίπεδο.

Εκτείνεται μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε Πολύγυρο και Νέα Προποντίδα και στις βουλευτικές οπότε προκηρυχθούν.

Για αυτό λοιπόν καλέστηκαν οι εκλέκτορες να ζυγίσουν λίαν καλώς διπλό ζυγίσουν τις επιλογές τους. Ως ανυποψίαστοι λογίζονται οι εκλέκτορες οι οποίοι απλώς ενεγράφησαν στο μητρώο του κόμματος, χωρίς να κουνήσουν το χέρι τους. Το κούνησαν άλλοι, οι οποίοι άλλοι έβαλαν και βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Και προσοχή: Απαγορεύεται δια ροπάλου η ψήφος σε αλλότριους εκείνων που έβαλαν το χέρι στην τσέπη.

Αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Για να μην επαναλάβουμε τα το δημώδες αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει και… ψηφίζει ή κάπως έτσι. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και η μικρή μας πόλιτεία συνεχίζει το δρόμο της με εκλεγμένο όργανο, όποτε χρειάζεται σταυρός.

Πάντως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής βγήκε μία υγεία καθώς μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια, εκλέχθηκε ένας πρόεδρος Με τη βοήθεια των πολιτών και όχι ως διορισμένος μιας και οι υπόγειες διαδρομές των προηγούμενων αναμετρήσεων επέβαλαν μόνο μία υποψηφιότητα.

Άξιοι λοιπόν να συνεχίσουν το ίδιο έργο τους!!

Από την έντυπη καθημερινή εφημερίδα

Η Χαλκιδική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: