Οι αναλύσεις του νερού στην Αρναία συνεχίζονται.


Και οι εξετάσεις για εντερόκοκους βγήκαν αρνητικές. Αύριο περιμένουμε και επιπλέον αποτελέσματα για άλλους δείκτες (σαλμονέλα κλπ).
Ταυτόχρονα έχουμε αποστείλει δείγματα σε εξειδικευμένο εργαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λάρισα για εξέταση πιθανής ύπαρξης νοροϊού (ιός που ενοχοποιείται για γαστρεντερίτιδα).
Ταυτόχρονα απευθυνθήκαμε στο τμήμα κτηνιατρικών ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ το οποίο θα εξετάσει δείγματα για πιθανή ύπαρξη παράσιτων στο νερό που ενοχοποιούνται για γαστρεντερίτιδα.
Όπως γίνεται αντιληπτό λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρο και πρόνοια για να εξαντλήσουμε ή να αποκλείσουμε κάθε πιθανή αιτία του ζητήματος που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την τοπική κοινωνία της Αρναίας, λαμβάνοντας ξανά και ξανά δείγματα για να μπορέσουμε με ασφάλεια να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι μπορούν να ξανά πιούνε από το νερό του δικτύου.
Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων του νερού, έχουμε , και για ψυχολογικούς λόγους, παραγγείλει την απολύμανση όλου του δικτύου ύδρευσης ώστε, και στη διάνοια του πολίτη, να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.
Σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να αποφανθούμε αν για την περιπέτεια των προηγούμενων ημερών ευθύνεται το νερό ή όχι.
Όλοι κάνουμε λίγη υπομονή!
Ευχαριστώ για την ωριμότητα με την οποία όλοι αντιμετωπίζετε την κατάσταση!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: