Ο τουρισμός στη Χαλκιδική αποκτά ακόμη μία δυνατότητα.

Τη δυνατότητα της μετεκπαίδευσης του προσωπικού του με την ίδρυση τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στα Νέα Μουδανιά.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, σας ενημερώνω σήμερα για την έκδοση της υπ’ αριθμ 18410 ΚΥΑ της Ύφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη (ΦΕΚ 4807/Β/18–10–2021), σύμφωνα με την οποία ιδρύονται τέσσερα (4) Τμήματα Μετεκπαίδευσης του ν. 1077/1980 στα Νέα Μουδανιά.

Τα τμήματα θα εξυπηρετούν 25 άτομα ανά ειδικότητα (Μαγειρική Τέχνη, Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Οροφοκομία) και απευθύνονται σε ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή για πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους.

Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης, είναι προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Επίσης, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπονται 380 ώρες κατάρτισης και η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021

Γεώργιος Κ Βαγιωνάς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: