Γιώργος Βαγιωνάς: Εντός του 2022 συμβασιοποιείται το Φράγμα του Χαβρία.

Ένα έργο 86 εκατομμυρίων ευρώ που θα εξασφαλίσει νερό για ύδρευση και άρδευση στη Χαλκιδική. Ένα έργο που ήταν, είναι και θα είναι η προτεραιότητα μου για τη Χαλκιδική.

Σήμερα το πρωί σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης αναφέρει: “Το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 86 εκ.€, περνάει πλέον στη Β’ Φάση και θα συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2022. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς είναι το πρώτο φράγμα που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να αξιοποιήσουμε, χωρίς δογματισμούς, τα εργαλεία που μας δίνονται.

Επίσης, το φράγμα Χαβρία συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα έργων ΣΔΙΤ του Υπουργείου μας που βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,73 δισ. ευρώ.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πετυχαίνουμε στην πράξη τη μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη αλλά και την επίλυση σημαντικών, τοπικών προβλημάτων καθώς το έργο θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες του 33% των συνολικών αναγκών της Χαλκιδικής”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: