ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας”

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2 0 – 28 Νοεμβρίου 2021

“Ολοκληρωμένες Δράσεις για Κυκλική οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στο Δήμο Βόλβης” ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι – συμμετέχοντες θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο: “Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση” (Reduce, Reuse, Recycle).

.. Η λέξη-κλειδί στην EWWR 2021 είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων για να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με στόχο στη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής.

.. Οι αβέβαιοι καιροί μας έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής αλλά, κυρίως, τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών.

.. Η προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας πρέπει να εξαπλωθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, εργοστάσια, αγορές, δημαρχεία, τοπικούς οργανισμούς, αγροκτήματα κ.α.

.. Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 20-28.11.2021 έχει ως θέμα την προώθηση των Κοινοτήτων Κυκλικής Οικονομίας.

Επαναλαμβάνουμε: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, που θα εστιάζει στο τρίπτυχο“Mείωση, επαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση” (Reduce, Reuse, Recycle). Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ενωμένοι είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων – συλλόγων – φορέων – κτλ, για να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας.Υποβολή προτάσεων μέσα στην πλατφόρμα www.ewwr.eu έως 12.11.2021#EWWR2021#EWWR_Greece#circularcommunities

Βοήθησε μας να φτιάξουμε έναν καθαρότερο κόσμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: