ΕΚΑΒ: Άσκηση με σενάριο φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους– Εντυπωσιακές εικόνες (pics,vid)

Εντυπωσιακά είναι τα στιγμιότυπα από την άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σε αεροσκάφος Α320, με 94 επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης προς απογείωση εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα κινητήρα του.

Το πλήρωμα  του αεροσκάφους διέκοψε άμεσα τη διαδικασία απογείωσης και πραγματοποιήθηκε η εκκένωσή του.

Στην άσκηση «επιχείρησαν» 15 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου και 4 ιατροί με 5 ασθενοφόρα οχήματα, 1 κινητή ιατρική μονάδα (ΚΙΜ), 1 μοτοσυκλέτα της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης καθώς και 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

Παράλληλα, για τη ρεαλιστική υλοποίηση των συνθηκών του σεναρίου της άσκησης, συνέδραμαν 12 τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ (ειδικότητα διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου).

Οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ, με επικεφαλής στο «πεδίο» του συμβάντος τη γιατρό του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) Ολυμπία Νικολαΐδου, εφάρμοσαν υποδειγματικά τις προβλεπόμενες πρακτικές και τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη διαδικασία ταξινόμησης-εκτίμησης της αντιμετώπισης των τραυματιών (Triage), βάσει ενός συστήματος «προτεραιοτήτων» που έχει εκπονηθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται ο αριθμός των επιζώντων (κατά τη διάρκεια τέτοιων συμβάντων).

Δείτε τις φωτογραφίες:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: