Επιτυχής Ειρηνική Συμβολική Πορεία Κατά της Εγκατάστασης Μονάδων Υδατοκαλλιεργειών στα Παράλια της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.


Αισθανόμαστε ιδιαίτερα Χαρούμενοι για το γεγονός ότι συμμετείχαν και βρέθηκαν κάτω από τον ίδιο σκοπό Όλα σχεδόν τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και του γειτονικού Δήμου Βόλβης.

  Η Επιτυχία αυτής της Πορείας αποδεικνύει ότι όποια Πράξη της Δημόσιας Διοίκησης Προωθεί την Εγκατάσταση Μονάδων Υδατοκαλλιεργειών στα Παράλια της Ολυμπιάδας, πέραν του ότι υπονομεύει την Περιβαλλοντική Ακεραιότητα της περιοχής και Προσβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γενέτειρας του Αριστοτέλη, Παραγκωνίζει και την Βούληση των ίδιων των Κατοίκων της.

  Μέσω της Πορείας Διαμαρτυρίας στις 14/11/2021, κατέστη σαφές ότι Σύσσωμοι οι Κάτοικοι και οι Συλλογικοί Φορείς της Ολυμπιάδας αλλά και της Ευρύτερης Περιοχής, είναι Αντίθετοι στην Δημιουργία Μονάδων Υδατοκαλλιεργειών στη Παράκτια Ζώνη της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Πορεία Διαμαρτυρίας στις 14/11/2021 αποτελεί απλώς μία Έκφραση του Αγώνα της Τοπικής Κοινωνίας, ενός Αγώνα που θα συνεχίσει να εκτυλίσσεται Ακάθεκτος σε Πολλαπλά Επίπεδα.
 

Εν κατακλείδι, απαιτούμε οι Δεσμεύσεις Συμπαράστασης Όλων των Θεσμικών Παραγόντων, που συμμετείχαν, να μετατραπούν σε Πράξεις Ουσίας, ενώ αναμένουμε από το Τοπικό Συμβούλιο της Ολυμπιάδας και προσωπικά από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλλιάνο να Συνεχίσουν με Αποφασιστικότητα τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στον Οριστικό Αποχαρακτηρισμό της Παράκτιας Ζώνης της Ολυμπιάδας από περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Καθήκον της Δημόσιας Διοίκησης οφείλει να είναι η Άμεση Προστασία της Περιοχής, στην οποία δεσπόζουν τα Αρχαία Στάγειρα, από τέτοιες Τακτικές Βιομηχανοποίησής της, οι οποίες έρχονται σε Πλήρη Αντίθεση με την Ταυτότητα και την Αναπτυξιακή Δυναμική του Τόπου αυτού.|


• ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
• ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Απάντηση