Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, εκφράζει την αντίθεση του στα νέα περιοριστικά μέτρα

Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, εκφράζει την αντίθεση του στα νέα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 6η Νοεμβρίου και θα αφορούν την προσέλευση του αγοραστικού κοινού στα εμπορικά καταστήματα.

Αναμφισβήτητα με τα μέτρα αυτά θα μειωθεί η αγοραστική κίνηση σε μια περίοδο, ενόψει εορτών, που όλα τα καταστήματα περιμένουν να δουλέψουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και επιπλέον καλούνται στο εξής καταστηματάρχες και εργαζόμενοι να γίνονται και ελεγκτές πιστοποιητικών.

Αντιθέτως σε άλλους χώρους όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές δεν υπάρχουν περιορισμοί στην προσέλευση των καταναλωτών, κάτι που θα αυξήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δεδομένου ότι πολλά προϊόντα που πωλούνται εκεί τα βρίσκουμε και στα εμπορικά καταστήματα. Αλλαγές και νέοι περιορισμοί και στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης ενώ οι καταστηματάρχες ξόδευσαν σημαντικά κεφάλαια το προηγούμενο διάστημα για να εξοπλίσουν ‘’νόμιμα’’ τους χώρους αυτούς. Εν ολίγοις θεωρούμε τα μέτρα παράλογα αφού για τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν προβλέπεται καμία απολύτως ρύθμιση ενώ συνωστίζονται σε αυτά καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση των μέτρων αυτών γιατί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν αντέχουν άλλο. Θεωρούμε άδικη και μη ισότιμη αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας τους διαχωρισμούς αυτούς εις βάρος του λιανεμπορίου που θα οδηγήσουν σε αθέμιτο ανταγωνισμό, διχόνοια και δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα ως προς την ανάσχεση της πανδημίας αλλά θα ρίξουν κυριολεκτικά ταφόπλακα στα μικρά μαγαζιά του λιανεμπορίου.

Από την διοίκηση του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: