ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος ,μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής ,προκήρυξε Παγχαλκιδικό Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα. ΄΄ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821΄΄ . με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ημερομηνία υποβολής των εργασιών έληξε στις 30/6/2021  και η διαδικασία αξιολόγησής τους, από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε στις 31/10/2021.

Παραθέτουμε παρακάτω το ονόματα και τα Σχολεία  από τους 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές/τριες του διαγωνισμού.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ιωάννα Τσολάκη ΣΤ. Δημοτικού Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη

Γεώργιος Λαμπριανίδης  ΣΤ Δημοτικού 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών

Μαρία-Μελαχρινή Καραντώνα ΣΤ Δημοτικού Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναστασία Συνιώρη  Γ΄ Γυμνασίου Ημερήσιο Γυμνάσιο Συκιάς

Παναγιώτης Χρυσομαλίδης     Α΄ Λυκείου  Γ.Ε.Λ. Ν. Τρίγλιας

Κωνσταντίνος Μαστραντώνης Γ΄Γυμνασίου  Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας

Οι  παραπάνω μαθητές/τριες καθώς και όλοι όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα οργανώσει ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος, μετά από συνεννόηση με τις Δ/σεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, σε τόπο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου συγχαίρει θερμά τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της πανδημίας. Εκφράζει επίσης τα θερμά συγχαρητήρια  και στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς.

Πιστεύουμε ότι ο Παγχαλκιδικός διαγωνισμός, βοήθησε να γίνει περισσότερο γνωστή η Επανάσταση της Χαλκιδικής το1821 και η συμβολή της στην έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα . Ελπίζουμε ότι σύντομα θα συμπεριληφθεί και στα βιβλία της Ιστορίας.

                       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: