ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ: ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ – ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΙΩΤΕΣ

Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών διενεργείται κάθε δέκα χρόνια από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή).

Ήδη η απογραφή κατοικιών και κτιρίων έχει τελειώσει. Αυτή τη περίοδο ξεκίνησε η Απογραφή του πληθυσμού που είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μπορεί να δώσει στο χωριό μας προοπτική και μέλλον με υψηλότερες χρηματοδοτήσεις,  συμβολή στη βελτίωση  της ποιότητας ζωής μας καθώς και σε περίπτωση απογραφής 300 + 1 κατοίκων διεκδικούμε το 3μελές  Κοινοτικό Συμβούλιο όπως ήταν την προηγούμενη πενταετία.

Εγώ προσωπικά γνωρίζω τις υπάρχουσες δυσκολίες οι οποίες έπεσαν στους ώμους ενός προσώπου που τρέχει και δεν προλαβαίνει.

Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τον τόπο μας  και να απογραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ήδη αυτές τις ημέρες οι Απογραφείς του χωριού μας  θα εναποθέσουν έναν φάκελο – έγγραφο σε κάθε καταγεγραμμένη οικία, με έναν 12ψήφιο μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία! Κατόπιν τούτου, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί μέχρι και 26 Νοεμβρίου 2021 να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό κωδικό του προαναφερθέντος φακέλου – εγγράφου και τους κωδικούς του Taxis, ώστε να προβεί στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο για τον εαυτόν του και τα μέλη του νοικοκυριού του, καθώς και για την κατοικία του!

Από τις 27 Νοεμβρίου  και μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2021  όσοι  συντοπίτες   μας για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφθούν οι ορισθέντες Απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψουν με τη συνηθισμένη μέθοδο “πόρτα-πόρτα”, όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές (και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του covid-19)! 

Καλώ και παρακαλώ  τους απανταχού Πετροκερασιώτες να σταθούν δίπλα στο χωριό  και να ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και αγάπησαν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση καλέστε στο: (κιν. Προέδρου6978656459)

Για την Κοινότητα Πετροκεράσων

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Καλαφάτης

Απάντηση