Ο Δασικός Συνεταιρισμός Αριστοτέλη στην Βόρεια Εύβοια στην Δημιουργία Φραγμάτων (βίντεο)

Ο δασικός συνεταιρισμός Αριστοτέλης βρίσκετε εδώ και πάρα πολλές μέρες στην Βόρεια Εύβοια στις περιοχές το πρόσφατων πυρκαγιών για την δημιουργία φραγμάτων στα πλαίσια αντιπλημμυρικών έργων .

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη στα παιδιά. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΝ, έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες αντιδιαβρωτικής προστασίας και έχουν ξεκινήσει τα έργα συγκράτησης των εδαφών και στις εννέα υδρολογικές λεκάνες που υπάγονται στα δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας, Συνολικά, έχουν εκτελεστεί οι εξής ποσότητες εργασιών:

* Κορμοδέματα: 500 χλμ.

* Κορμοφράγματα: 10.000 τμ.

* Κλαδοπλέγματα: 13 χλμ.

* Σανιδότοιχοι: 15 χλμ.

Κορμοδέματα καı κορμοπλέγματα ǹποτελούν τον πρώτο βαθμó παρέμβασης για τη μείωση των επιπτώσεων απó πιθανά χειμαρικά φαινóμενα.

Είναι κυρίως προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα. Τα έργα αυτά είναι βασικά και σκοπó έχουν την συγκράτηση του επιφανειακού εδάφους, τη μείωση της παρασυρτικής δύναμης και την ανάσχεση επί τóπου – διήθηση των πλημμυρικών υδάτων.

Χώρος εκτέλεσής τους είναι η λεκάνη απορροής των ρευμάτων και οι μικροχαραδρώσεις.

Υπάρχουν ως βασική ύλη τα ξύλα και τα κλαδóξυλα δένδρων απó παρακείμενα δάση που έχουν καεί ή δένδρα που υλοτομούνται στα πλαίσια κατασκευής των έργων

Απάντηση