200 χρόνια από τον Χαλασμό της Κασσάνδρας και την πολιορκία της Ποτίδαιας.(φώτο)

Τιμήσαμε, σήμερα, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, την υπέρτατη θυσία των Κασσανδρινών, την προσφορά τους στην Εθνεγερσία των Ελλήνων αναφέρει μεταξύ άλλων ο Yπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και συνεχίζοντας τόνισε;

Υποσχόμαστε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μείνουμε πιστοί στις προσταγές τους και στο καθήκον αυτών που έμειναν ανυποχώρητοι.

Γνώριζαν πως αυτός ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

Ήξεραν όμως ότι θα ήταν καθοριστικός για την τύχη του έθνους.

Κάθε μέρα καθυστέρησης των τουρκικών δυνάμεων πολεμώντας στην επαναστατημένη Χαλκιδική, ήταν «οξυγόνο» για τους επαναστάτες του Μωριά! Η θυσία τους που ολοκληρώθηκε με τον ‘’Χαλασμό της Κασσάνδρας’’ την 14η Νοεμβρίου του 1821,μπορεί να μην έφερε την ελευθερία στην Μακεδονία, έδωσε όμως την δυνατότητα της ελευθερίας στην πολύπαθη πατρίδα.

Χρόνια πολλά Χαλκιδικιώτες,

Χρόνια πολλά Κασσανδρηνοί!!!

200 χρόνια από τον Χαλασμό της Κασσάνδρας και την πολιορκία της Ποτίδαιας αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΑ κ. Κυριακή Μάλαμα και συνεχίζοντας τόνισε:

Η θυσία του λαού της Χαλκιδικής για την ελευθερία θα μας εμπνέει για πάντα.

Θα πρέπει η ιστορική γνώση κι η Ιστορία της Επανάστασης της Χαλκιδικής να μεταλαμπαδευτεί στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Απάντηση