Παρουσίαση επίστρωσης οδού με υλικό από ανακυκλωμένο πλαστικό

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να επιστρωθούν χιλιόμετρα δρόμων με ανακυκλωμένο πλαστικό; Απίθανο; Κι όμως πραγματικό. Πρόκειται για μία μέθοδο, που εφαρμόζει ήδη η εταιρεία “Makrebur-The plastic roads” σε πολλές χώρες του εξωτερικού και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Δήμο μας.

Πρώτος ο Δήμος Νέας Προποντίδας επιθυμεί μέσα από αυτή την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει, ώστε όλοι μαζί: πολιτεία, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, να πετύχουμε την καλύτερη διαχείριση των πλαστικών.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, αλλά λιγότερο από το 10% ανακυκλώνεται, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα υπόλοιπα πλαστικά απορρίμματα καταλήγουν σε χωματερές, όπου θάβονται ή καίγονται.

Με δεδομένο ότι επιδιώκουμε:

1. Τη μείωση άνθρακα

2. Τη μείωση δαπανών

3. Τη δραστηριοποίηση της Ανακύκλωσης

4. Τη μείωση του ενταφιασμού και της αποθήκευσης του πλαστικού.

5. Τον καθαρισμό πυθμένων, ακτών, πόλεων κ.ά. από τα πλαστικά

6. Την κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών.

αναλάβαμε την παραπάνω πρωτοβουλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία “Macrebur” (MacRebur | The Plastic Road Company) και την Τεχνική Εταιρεία “Δρόμων Α.Κ.Τ.Ε”,  την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά.

Επιστολή_1

Επιστολή_2

Απάντηση