Έφυγε ένας σημαντικός Ιερισσιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ομίλου Metro, Παντελής Παντελιάδης.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο και αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί όποιος επιθυμεί, να συνεισφέρει στη μνήμη του στο έργο ανασχεδιασμού της βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Με πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας, ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί μίας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι “όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά”.Ο Παντελής Παντελιάδης φοίτησε στο γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, ενώ σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο με τη σύντροφό του Ουρανία, με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη Metro εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αριστοτέλη εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την εν γένει προσφορά της οικογένειας στην τοπική μας κοινωνία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: