ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και ουσιαστική για το Δήμο Πολυγύρου, μιας και υποδεχτήκαμε, ύστερα από πρόσκλησή μας, στο Δημαρχείο Πολυγύρου τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα. Ο Υπουργός τήρησε στο έπακρο τις αρχικές εγκριτικές του διαβεβαιώσεις κατά την επίσκεψη μας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα.

Υπέγραψε τη χρηματοδότηση ανακατασκευής του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, με το ποσό των 2.534.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την προμήθεια του εξοπλισμού, με το ποσό των 547.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πλέον το πρότυπο ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου για τη χρηματοδότησή του, σε ότι αφορά τις αναγκαίες αποκαταστάσεις ζημιών των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης( βιολογικός καθαρισμός Ορμύλιας κ.λ.π) και οδικού δικτύου, που συνέβησαν των Οκτώβρη του 2021 κατά την κακοκαιρία ΜΠΑΛΟΣ (το αίτημα που υπεβλήθη από το Δήμο ανέρχεται στο ποσό των 433.000 ευρώ).

Τέλος δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με το ποσό των 17.300.000 ευρώ, για να δημιουργηθούν νέα αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί σταθμοί σε όλη την την ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ του ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Τον ευχαριστώ θερμά και ιδιαίτερα, ευχόμενος η εξαιρετική συνεργασία που ξεκινήσαμε να συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα ώριμα έργα που προτείναμε.

Υποσχεθήκαμε- Διεκδικήσαμε- Πετύχαμε.

Συνεχίζουμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: