«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ»

Σε παρέμβαση με κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή προχώρησε ο Γραμματέας της και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος απευθυνόμενος σε 3 Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Παιδείας, ζητώντας την άμεση επισκευή της γέφυρας στη Συκιά Χαλκιδικής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Συκιάς, η γέφυρα που οδηγεί σε όλες τις Σχολικές Μονάδες, εδώ και δύο μήνες υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες κατέστησαν επικίνδυνη τη διέλευσή της, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής ο Δήμος Σιθωνίας έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία και διέλευση από τη γέφυρα, κρίνοντάς την ακατάλληλη.

Παράλληλα ο Βουλευτής τονίζει, πως πρόσφατα τμήμα του οδοστρώματος παράπλευρα της γέφυρας υποχώρησε και σημειώθηκε ατύχημα, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να συμβεί σε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς που διέρχονται από εκεί καθημερινά και να θρηνηθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Πάνας δήλωσε : « Η ασφάλεια των μαθητών της Συκιάς κατά την πρόσβασή τους στο σχολείο αλλά και των κατοίκων της περιοχής, πρέπει να βρίσκεται σε προτεραιότητα. Γι’ αυτό θεωρώντας απόλυτα δίκαιο το αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών όλων των Σχολικών Μονάδων της Συκιάς, απευθύνομαι στους άμεσα εμπλεκόμενους Υπουργούς, ζητώντας να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση και επισκευή της γέφυρας της Συκιάς».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: