Τι έκανε ο Αμπράμοβιτς στην Λευκορωσία; – Ο Ρώσος μεγιστάνας ήταν στη συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρομάν Αμπράμοβιτς ενημέρωσε για την παρουσία του Αμπράμοβιτς στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

Στις διαπραγματεύσεις των Ρώσων με τους Ουκρανούς συμμετέχει επιβεβαιωμένα ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μάλιστα, οι Ουκρανοί ζήτησαν από τον Αμπράμοβιτς να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των συνομιλιών και ταξίδεψε για να συμμετάσχει στις συζητήσεις, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι, ενημέρωσε για την παρουσία του Αμπράμοβιτς στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στην προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος να υπάρξει ξανά ειρήνη μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική της χώρα.

«Επιβεβαιώνεται πως οι Ουκρανοί ήρθαν σε επαφή μαζί του για να βοηθήσει κι εκείνος παρέχει την στήριξή του για να επιτευχθεί μια ειρηνική συνθήκη. Από την πρώτη στιγμή έχει προσπαθήσει να βοηθήσει και δεδομένων των δυσκολιών και της σοβαρότητας της κατάστασης δεν θα θέλαμε να υπάρξει κάποιο περαιτέρω σχόλιο» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου του Αμπράμοβιτς.

Νωρίτερα, ο ο Ρώσος επιχειρηματίας, Αλεξάντερ Ροντνιάνσκι, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε συνεχείς συζητήσεις με τον ισχυρό άνδρα των «μπλε» του Λονδίνου, είχε αναφέρει:

«Η Ουκρανία έψαξε για έναν Ρώσο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις ειρήνης. Έχουν ήδη μιλήσει με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο κύριος Αμπράμοβιτς προσπαθεί αυτή τη στιγμή να βοηθήσει, παρότι η δύναμη του είναι περιορισμένη. Ήταν ωστόσο ο μόνος που απάντησε στο αίτημα της Ουκρανίας. Δεν ξέρω εάν θα βγει αποτέλεσμα, ωστόσο είμαι σε επικοινωνία με τον Ζελένσκι και γνωρίζω πως είναι ευγνώμων για την κίνηση αυτή».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: