Ανάπλαση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Νικήτης

Έπειτα από επίσκεψη μας στο Γυμνάσιο της Νικήτης
με αίσθημα χαράς , ώστε να παρακολουθήσουμε τις εργασίες ανάπλασης στον προαύλιο χώρο, αφού τελος της εβδομάδας τον παρδιδουμε στα παιδιά μεταμορφωμένο σε χωρο πρασίνου, όπως και είχαμε υποσχεθεί, η διάθεση μας άλλαξε.

Πριν ακόμα να στεγνώσει η μπογιά στους τοίχους και στις επιφάνειες ,παρ όλο που φωτίσαμε όλο το κτίριο για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων , κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν την δική τους… πινελιά, με γκράφιτι και ζωγραφικά σύμβολα, οπαδικά συνθήματα και μουτζούρες.

«Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο είναι ζήτημα παιδείας. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν την αισθητική και πλήττουν το δημόσιο σχολείο, μας προσβάλλουν όλους» .

Μέσα από αυτή τη δημοσίευση κάνουμε Έκκληση για σεβασμό των δημοσίων κτιρίων και προς το δημόσιο χρήμα που επενδύουμε για σωστές σχολικές μονάδες , το οποίο είναι των πατεράδων , των μανάδων μας και δικά μας.

«οι εικόνες αυτές θίγουν και υποβαθμίζουν τον ιερό χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς συνιστούν έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού και αποτελούν αδίκημα φθοράς και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας.

Εμείς σίγουρα θα φέρουμε το σχολείο στην κατάσταση που του αξίζει και προσκαλούμε αυτού του είδους καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική αρχή και όλοι μαζί μέσα απ την τέχνη του γκράφιτι να αναδείξουμε τον πολιτιστικό ιστό με δράσεις που θα αποφασίσουμε ΜΑΖΙ.

Απάντηση